Pangafilet met Rijst in Gele Saus
4 februari 2019
: 20 min
: 30 min
: 50 min
: Makkelijk
Kurkuma is een ontstekingsremmend kruid, je zou dit heel makkelijk vaker in rijstgerechten kunnen toevoegen. Met dit recept heb je een heerlijk lichte maar toch vullende en gezonde maaltijd.
Ingrediënten
- Simpele Pangafilet met rijst en gele saus
- Voor 4 personen
- 4 stukjes pangafilet
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 limoen
- 3 takjes munt
- Peper en zout
- Olijfolie
- 1 pak zilvervliesrijst rijst met linzen
- 1 prei
- 1 ananas
- 2 eetlepels kurkuma
- 250 ml kokosmelk
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven op 200 graden voor.
- Stap 2 Doe een stuk aluminium folie in een ovenschaal.
- Stap 3 Leg de filets naast elkaar, doe er peper, zout, geperste knoflook en olijfolie over heen.
- Stap 4 Snijd nu de limoen in partjes en leg de limoen en munt verspreid over de vis.
- Stap 5 Vouw de folie dicht en zet de schaal 30 minuten in de oven.
- Stap 6 Nu zet je volgens beschrijving de zilvervliesrijst met linzen op.
- Stap 7 Als deze kookt zet je het vuur iets lager en gaan we aan de slag met de saus.
- Stap 8 Snijd de ananas in kleine stukjes en de prij in smalle halve ringen.
- Stap 9 Zet een wokpan op het vuur, voeg de ananas en de prei toe en wok dit even 2 minuutjes door.
- Stap 10 Voeg nu de 250 ml kokosmelk en de 2 el kurkuma kruiden er door. Roeren maar en klaar!
- Stap 11 Serveer dit alles los van elkaar op het bord, of zet schalen op tafel.