Linzenstoof
3 februari 2019
: 15 min
: 15 min
: 30 min
: Makkelijk
Ingrediënten
- 1 grote pot linzen
- 1 pakje/pot tomatenblokjes (evt van Heinz)
- 1 rode ui (groot)
- 2 tl kurkuma
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl cayennepeper
- zout naar smaak
- verse koriander optioneel
- olijfolie of kokosolie om in te bakken
- 350 gr kipfilet
- zilvervliesrijst afmeten per persoon
Instructies
- Stap 1 Snijd de kipfilet in stukjes.
- Stap 2 Snijd de rode ui in halve ringen.
- Stap 3 Zet een grote koekenpan op het vuur en verwarm de olie.
- Stap 4 Bak de kipfilet even door, niet tot gaar. Zet het vuur middenhoog tot laag.
- Stap 5 Doe hier de tomatenblokjes bij met de ui.
- Stap 6 Verwarm dit samen en roer door.
- Stap 7 Voeg nu alle kruiden toe.
- Stap 8 Even roeren en de linzen er bij doen.
- Stap 9 Zet het vuur echt laag en laat het even, onder af te roeren, sudderen.
- Stap 10 Zet een pan water op en kook de rijst volgens de verpakking.
- Stap 11 Zodra rijst klaar is, haal dan alles van het vuur en serveer het gerecht, eventueel in twee mooie schalen met nog wat verse koriander er over heen.