Recept Linzenstoof

Linzenstoof

3 februari 2019
: 15 min
: 15 min
: 30 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 1 grote pot linzen
  • 1 pakje/pot tomatenblokjes (evt van Heinz)
  • 1 rode ui (groot)
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • zout naar smaak
  • verse koriander optioneel
  • olijfolie of kokosolie om in te bakken
  • 350 gr kipfilet
  • zilvervliesrijst afmeten per persoon
Instructies
  • Stap 1 Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Stap 2 Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Stap 3 Zet een grote koekenpan op het vuur en verwarm de olie.
  • Stap 4 Bak de kipfilet even door, niet tot gaar. Zet het vuur middenhoog tot laag.
  • Stap 5 Doe hier de tomatenblokjes bij met de ui.
  • Stap 6 Verwarm dit samen en roer door.
  • Stap 7 Voeg nu alle kruiden toe.
  • Stap 8 Even roeren en de linzen er bij doen.
  • Stap 9 Zet het vuur echt laag en laat het even, onder af te roeren, sudderen.
  • Stap 10 Zet een pan water op en kook de rijst volgens de verpakking.
  • Stap 11 Zodra rijst klaar is, haal dan alles van het vuur en serveer het gerecht, eventueel in twee mooie schalen met nog wat verse koriander er over heen.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *