Kipburgers
3 februari 2019
: 20 min
: 20 min
: 40 min
: Makkelijk
Ingrediënten
- - kipgehakt (ongekruid) ongeveer 100 gr p.p.
- - 1 ei
- - 1 tl paprikapoeder
- - 1 tl kerriepoeder
- - 1 tl uienpoeder
- - zout en peper
- - hamburgerbroodjes
- - zoete aardappel om friet uit de oven mee te maken
- Topping:
- - klein blikje bonduelle mexicaanse mix
- - 1 avocado
- - 1 lenteui
- - verse basilicum
- - halve limoen
- - olijfolie om te besprenkelen
Instructies
- Stap 1 Zet de oven aan, indien je zoete aardappelfriet gaat maken, op 200 graden.
- Stap 2 Schil de zoete aardappels en snijd in frieten.
- Stap 3 Leg op een bakplaat met wat olijfolie bespreken en wat zeezout erover heen.
- Stap 4 Ze gaan zodra de oven voorverwarmd is ongeveer 20-30 minuten de oven in.
- Stap 5 Begin met burgers maken: Mix in een kom het kipgehakt samen met de kruiden en het ei.
- Stap 6 Verdeel dit in evenredige ballen en druk plat tot een hamburger.
- Stap 7 Zet een grillpan op het vuur en bak hierin met wat olijfolie de kipburgers om en om gaar.
- Stap 8 Je kan ze eventueel warm houden na het bakken in aluminium folie.
- Stap 9 De topping is makkelijk: begin met kort de inhoud van het blikje bonduelle te verwarmen in een pannetje, giet af en laat afkoelen.
- Stap 10 De lente-ui even in kleine ringetjes snijden.
- Stap 11 Sap uit de limoen persen.
- Stap 12 Avocado in kleine blokjes snijden.
- Stap 13 Vervolgens alles in een schaaltje bij elkaar doen, mengen en klaar! Eventueel kun je nog wat verse basilicum hieraan toe kan voegen.