Recept Kipburgers

Kipburgers

3 februari 2019
: 20 min
: 20 min
: 40 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • - kipgehakt (ongekruid) ongeveer 100 gr p.p.
  • - 1 ei
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1 tl kerriepoeder
  • - 1 tl uienpoeder
  • - zout en peper
  • - hamburgerbroodjes
  • - zoete aardappel om friet uit de oven mee te maken
  • Topping:
  • - klein blikje bonduelle mexicaanse mix
  • - 1 avocado
  • - 1 lenteui
  • - verse basilicum
  • - halve limoen
  • - olijfolie om te besprenkelen
Instructies
  • Stap 1 Zet de oven aan, indien je zoete aardappelfriet gaat maken, op 200 graden.
  • Stap 2 Schil de zoete aardappels en snijd in frieten.
  • Stap 3 Leg op een bakplaat met wat olijfolie bespreken en wat zeezout erover heen.
  • Stap 4 Ze gaan zodra de oven voorverwarmd is ongeveer 20-30 minuten de oven in.
  • Stap 5 Begin met burgers maken: Mix in een kom het kipgehakt samen met de kruiden en het ei.
  • Stap 6 Verdeel dit in evenredige ballen en druk plat tot een hamburger.
  • Stap 7 Zet een grillpan op het vuur en bak hierin met wat olijfolie de kipburgers om en om gaar.
  • Stap 8 Je kan ze eventueel warm houden na het bakken in aluminium folie.
  • Stap 9 De topping is makkelijk: begin met kort de inhoud van het blikje bonduelle te verwarmen in een pannetje, giet af en laat afkoelen.
  • Stap 10 De lente-ui even in kleine ringetjes snijden.
  • Stap 11 Sap uit de limoen persen.
  • Stap 12 Avocado in kleine blokjes snijden.
  • Stap 13 Vervolgens alles in een schaaltje bij elkaar doen, mengen en klaar! Eventueel kun je nog wat verse basilicum hieraan toe kan voegen.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *