Recept Kipburgers

Kipburgers

3 februari 2019
: 20 min
: 20 min
: 40 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • - kipgehakt (ongekruid) ongeveer 100 gr p.p.
  • - 1 ei
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1 tl kerriepoeder
  • - 1 tl uienpoeder
  • - zout en peper
  • - hamburgerbroodjes
  • - zoete aardappel om friet uit de oven mee te maken
  • Topping:
  • - klein blikje bonduelle mexicaanse mix
  • - 1 avocado
  • - 1 lenteui
  • - verse basilicum
  • - halve limoen
  • - olijfolie om te besprenkelen
Instructies
  • Stap 1 Zet de oven aan, indien je zoete aardappelfriet gaat maken, op 200 graden.
  • Stap 2 Schil de zoete aardappels en snijd in frieten.
  • Stap 3 Leg op een bakplaat met wat olijfolie bespreken en wat zeezout erover heen.
  • Stap 4 Ze gaan zodra de oven voorverwarmd is ongeveer 20-30 minuten de oven in.
  • Stap 5 Begin met burgers maken: Mix in een kom het kipgehakt samen met de kruiden en het ei.
  • Stap 6 Verdeel dit in evenredige ballen en druk plat tot een hamburger.
  • Stap 7 Zet een grillpan op het vuur en bak hierin met wat olijfolie de kipburgers om en om gaar.
  • Stap 8 Je kan ze eventueel warm houden na het bakken in aluminium folie.
  • Stap 9 De topping is makkelijk: begin met kort de inhoud van het blikje bonduelle te verwarmen in een pannetje, giet af en laat afkoelen.
  • Stap 10 De lente-ui even in kleine ringetjes snijden.
  • Stap 11 Sap uit de limoen persen.
  • Stap 12 Avocado in kleine blokjes snijden.
  • Stap 13 Vervolgens alles in een schaaltje bij elkaar doen, mengen en klaar! Eventueel kun je nog wat verse basilicum hieraan toe kan voegen.
Rate this post


3 thoughts on “Recept Kipburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *