Recept Kip Kerrie

Kip Kerrie

3 februari 2019
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • zilvervliesrijst (zie verpakking hoeveelheid per persoon)
  • 75 gr kipfilet per persoon
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • 4 grote trostomaten
  • 1 klein pakje kokosmelk
  • 1-2 el kerrie poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie of kokosolie om in te bakken
  • stukjes ananas
Instructies
  • Stap 1 Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Stap 2 Snijd de courgette, tomaten en ui in kleine stukjes.
  • Stap 3 Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Stap 4 Verwarm een ruime koekenpan met wat olie.
  • Stap 5 Bak hierin de kipfilet tot bijna gaar.
  • Stap 6 Voeg de groenten toe en bak even samen op middelhoog vuur voor maximaal 3 minuutjes.
  • Stap 7 Onderwijl strooi je er de kruiden overheen en roer steeds door.
  • Stap 8 Let op, even checken: Ben je de rijst ondertussen niet vergeten?
  • Stap 9 Doe de kokosmelk bij de kip en groenten.
  • Stap 10 Op laag vuur blijf je even roeren tot de kokosmelk goed geel kleurt van de kerriekruiden.
  • Stap 11 Proef even of je de smaak verhoudingen van kerrie en zout goed vind.
  • Stap 12 Dit kan gewoon per persoon verschillen en voeg indien nodig wat extra kruiden en zout of peper toe aan het gerecht.
  • Stap 13 Laat het nog heel even pruttelen op laag vuur zodat de smaken goed intrekken.
  • Stap 14 Serveer met de rijst en de ananas en eetsmakelijk!
Rate this post


2 thoughts on “Recept Kip Kerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *