Kip Kerrie
3 februari 2019
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Makkelijk
Ingrediënten
- zilvervliesrijst (zie verpakking hoeveelheid per persoon)
- 75 gr kipfilet per persoon
- 1/2 courgette
- 1 ui
- 4 grote trostomaten
- 1 klein pakje kokosmelk
- 1-2 el kerrie poeder
- 1 tl cayennepeper
- 2 tl knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
- olijfolie of kokosolie om in te bakken
- stukjes ananas
Instructies
- Stap 1 Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Stap 2 Snijd de courgette, tomaten en ui in kleine stukjes.
- Stap 3 Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Stap 4 Verwarm een ruime koekenpan met wat olie.
- Stap 5 Bak hierin de kipfilet tot bijna gaar.
- Stap 6 Voeg de groenten toe en bak even samen op middelhoog vuur voor maximaal 3 minuutjes.
- Stap 7 Onderwijl strooi je er de kruiden overheen en roer steeds door.
- Stap 8 Let op, even checken: Ben je de rijst ondertussen niet vergeten?
- Stap 9 Doe de kokosmelk bij de kip en groenten.
- Stap 10 Op laag vuur blijf je even roeren tot de kokosmelk goed geel kleurt van de kerriekruiden.
- Stap 11 Proef even of je de smaak verhoudingen van kerrie en zout goed vind.
- Stap 12 Dit kan gewoon per persoon verschillen en voeg indien nodig wat extra kruiden en zout of peper toe aan het gerecht.
- Stap 13 Laat het nog heel even pruttelen op laag vuur zodat de smaken goed intrekken.
- Stap 14 Serveer met de rijst en de ananas en eetsmakelijk!
addlneci df9869f9cb https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=tulomaku.LINK-Phil-Collins-Live-At-Montreux-720p
manghar a60238a8ce https://coub.com/stories/4891114-country-desert-simulator