Recept Kip Kerrie

Kip Kerrie

3 februari 2019
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • zilvervliesrijst (zie verpakking hoeveelheid per persoon)
  • 75 gr kipfilet per persoon
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • 4 grote trostomaten
  • 1 klein pakje kokosmelk
  • 1-2 el kerrie poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie of kokosolie om in te bakken
  • stukjes ananas
Instructies
  • Stap 1 Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Stap 2 Snijd de courgette, tomaten en ui in kleine stukjes.
  • Stap 3 Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Stap 4 Verwarm een ruime koekenpan met wat olie.
  • Stap 5 Bak hierin de kipfilet tot bijna gaar.
  • Stap 6 Voeg de groenten toe en bak even samen op middelhoog vuur voor maximaal 3 minuutjes.
  • Stap 7 Onderwijl strooi je er de kruiden overheen en roer steeds door.
  • Stap 8 Let op, even checken: Ben je de rijst ondertussen niet vergeten?
  • Stap 9 Doe de kokosmelk bij de kip en groenten.
  • Stap 10 Op laag vuur blijf je even roeren tot de kokosmelk goed geel kleurt van de kerriekruiden.
  • Stap 11 Proef even of je de smaak verhoudingen van kerrie en zout goed vind.
  • Stap 12 Dit kan gewoon per persoon verschillen en voeg indien nodig wat extra kruiden en zout of peper toe aan het gerecht.
  • Stap 13 Laat het nog heel even pruttelen op laag vuur zodat de smaken goed intrekken.
  • Stap 14 Serveer met de rijst en de ananas en eetsmakelijk!

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *