Hartige Aspergetaart
3 februari 2019
: 20 min
: 40 min
: 60 min
: Redelijk makkelijk
Maak het jezelf makkelijk en serveer eventueel ook vlees of vis uit de oven, dan heb je complete maaltijd!
Ingrediënten
- 1 bakje kleine groene asperges
- 1 bakje cottage cheese á 200 gr
- 2 eieren
- 100 gr kastanjechampignons
- 50 gr geraspte kaas
- 7 plakjes bladerdeeg
- 1 el Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Stap 2 Leg de bladerdeegvellen op het aanrecht om te ontdooien.
- Stap 3 Snijd de champignons in schijven.
- Stap 4 Mix in een kom de cottage cheese met de 2 eieren (kan gewoon op de hand).
- Stap 5 Voeg nu de geraspte kaas, zout, peper en kruiden toe.
- Stap 6 Mix alles nog even door.
- Stap 7 Vet een ovenschaal in (ik gebruikte een rechthoek ongeveer 25 cm).
- Stap 8 Haal de papiertjes van de bladerdeegvellen af en bedek de bodem van de schaal met de vellen.
- Stap 9 Snijd de andere vellen in delen zodat je de randen van de bakvorm ook kan bedeken met bladerdeeg.
- Stap 10 Giet nu het mengsel van cottage cheese in de vorm en verdeel gelijkmatig.
- Stap 11 Leg daar nu de schijven champignons overheen.
- Stap 12 Nu zijn de asperges aan de beurt deze verdeel je over de champignons.
- Stap 13 Druk alles licht aan in cottage cheese mengsel.
- Stap 14 Nu kan het de oven in, zeker 30-40 minuten baktijd.
- Stap 15 Tot dat het bladerdeeg lekker bruin kleurt en mengsel zichtbaar gaar is.