Recept Hartige Aspergetaart

Hartige Aspergetaart

3 februari 2019
: 20 min
: 40 min
: 60 min
: Redelijk makkelijk

Maak het jezelf makkelijk en serveer eventueel ook vlees of vis uit de oven, dan heb je complete maaltijd!

Door:

Ingrediënten
  • 1 bakje kleine groene asperges
  • 1 bakje cottage cheese á 200 gr
  • 2 eieren
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 50 gr geraspte kaas
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Stap 2 Leg de bladerdeegvellen op het aanrecht om te ontdooien.
  • Stap 3 Snijd de champignons in schijven.
  • Stap 4 Mix in een kom de cottage cheese met de 2 eieren (kan gewoon op de hand).
  • Stap 5 Voeg nu de geraspte kaas, zout, peper en kruiden toe.
  • Stap 6 Mix alles nog even door.
  • Stap 7 Vet een ovenschaal in (ik gebruikte een rechthoek ongeveer 25 cm).
  • Stap 8 Haal de papiertjes van de bladerdeegvellen af en bedek de bodem van de schaal met de vellen.
  • Stap 9 Snijd de andere vellen in delen zodat je de randen van de bakvorm ook kan bedeken met bladerdeeg.
  • Stap 10 Giet nu het mengsel van cottage cheese in de vorm en verdeel gelijkmatig.
  • Stap 11 Leg daar nu de schijven champignons overheen.
  • Stap 12 Nu zijn de asperges aan de beurt deze verdeel je over de champignons.
  • Stap 13 Druk alles licht aan in cottage cheese mengsel.
  • Stap 14 Nu kan het de oven in, zeker 30-40 minuten baktijd.
  • Stap 15 Tot dat het bladerdeeg lekker bruin kleurt en mengsel zichtbaar gaar is.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *