Spontaan had ik trek in kwarkbollen voor de lunch, dus hup die oven aan en bakken maar. Want met dit simpele receptje heb je ze super snel op tafel. Lauwwarm vers uit de oven zijn ze het lekkerst! Invriezen kan natuurlijk voor een voorraadje.
Kwarkbollen
6 mei 2019
: 5-8
: 10 min
: 25 min
: 35 min
: Makkelijk
Ingrediënten
- 125 gr kwark
- 130 gr bloem
- 1 ei
- 5 tl bakpoeder
- 1 el honing
- Scheutje rozenwater
- Snuf zout
- 2 el gesmolten kokosolie
- bakje blauwe bessen
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven op 175 graden.
- Stap 2 Mix de bloem met de zout en bakpoeder in een kom.
- Stap 3 Spatel dan de kwark, de honing, kokosolie en rozenwater met het ei er doorheen.
- Stap 4 Je krijgt een plakkerige massa. Spatel hier nog twee kleine handjes blauwe bessen doorheen.
- Stap 5 Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Stap 6 Maak je handen een beetje nat met wat water.
- Stap 7 Maak even grote deegballen, plaats op de bakplaat en probeer de bessen goed in het beslag te verdelen.
- Stap 8 Je kunt 5 grote of 7-8 kleine kwarkbollen maken.
- Stap 9 Bak 20-25 minuten in de oven.
Appreciating the dedication you put into your website and in depth information you offer.
It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Fantastic read!
I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.