Moederdagtaart

Moederdagtaart

10 mei 2019
: 30 min
: 3 uur 30 min
: Makkelijk

Tip: handig om de avond voordat je de taart wit eten de volgende dag dit al te maken in verband met koelen van de taart.

Door:

Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 100 gr muesli
  • 100 gr havermout
  • 50 gr roomboter
  • 1 el honing
  • voor de vulling:
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gr kwark
  • 200 gr bevroren rood fruit
  • 1 el honing of zusto
  • beetje water
  • 100 gr blauwe bes
  • voor de topping:
  • vers rood fruit en munt
Instructies
  • Stap 1 We beginnen met de bodem. Pak een kleine springvorm en vet deze in.
  • Stap 2 Doe nu de gesmolten boter, havermout, honing en muesli in de keukenmachine, maal dit fijn tot je een kruimelig deeg krijgt.
  • Stap 3 Druk het deeg in de vorm goed plat met een lepel.
  • Stap 4 Zet de bodem nu in de koelkast.
  • Stap 5 De vulling: week de gelatine blaadjes in wat koud water. Warm in een pannetje het rode bevroren fruit op, voeg ongeveer 3 eetlepels water toe met een eetlepel honing en pureer het rode fruit fijn.
  • Stap 6 Zorg dat het rood fruit mengsel warm is en los de gelatine blaadjes er in op.
  • Stap 7 Haal het pannetje van het vuur en schep je kwark en blauwe bessen er rustig door.
  • Stap 8 Haal de bodem uit de koelkast. Giet het kwark mengsel op je bodem en laat de taart 3 uur opstijven.
  • Stap 9 Haal de taart vlak voor serveren uit de koelkast en garneer de taart naar wens!

 


Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]

Cooqing @ Lucas Rive

Cooqing @ Lucas Rive

Als echte foodie is koken, bakken en eten je passie en ben je hier dan ook graag mee bezig. Misschien zelfs wel dag en nacht omdat je weer eens een nieuw recept bedenkt of uren in de keuken staat om iets te maken. En wanneer […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *