Moederdagtaart

Moederdagtaart

10 mei 2019
: 30 min
: 3 uur 30 min
: Makkelijk

Tip: handig om de avond voordat je de taart wit eten de volgende dag dit al te maken in verband met koelen van de taart.

Door:

Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 100 gr muesli
  • 100 gr havermout
  • 50 gr roomboter
  • 1 el honing
  • voor de vulling:
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gr kwark
  • 200 gr bevroren rood fruit
  • 1 el honing of zusto
  • beetje water
  • 100 gr blauwe bes
  • voor de topping:
  • vers rood fruit en munt
Instructies
  • Stap 1 We beginnen met de bodem. Pak een kleine springvorm en vet deze in.
  • Stap 2 Doe nu de gesmolten boter, havermout, honing en muesli in de keukenmachine, maal dit fijn tot je een kruimelig deeg krijgt.
  • Stap 3 Druk het deeg in de vorm goed plat met een lepel.
  • Stap 4 Zet de bodem nu in de koelkast.
  • Stap 5 De vulling: week de gelatine blaadjes in wat koud water. Warm in een pannetje het rode bevroren fruit op, voeg ongeveer 3 eetlepels water toe met een eetlepel honing en pureer het rode fruit fijn.
  • Stap 6 Zorg dat het rood fruit mengsel warm is en los de gelatine blaadjes er in op.
  • Stap 7 Haal het pannetje van het vuur en schep je kwark en blauwe bessen er rustig door.
  • Stap 8 Haal de bodem uit de koelkast. Giet het kwark mengsel op je bodem en laat de taart 3 uur opstijven.
  • Stap 9 Haal de taart vlak voor serveren uit de koelkast en garneer de taart naar wens!

 

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *