Moederdagtaart
10 mei 2019
: 30 min
: 3 uur 30 min
: Makkelijk
Tip: handig om de avond voordat je de taart wit eten de volgende dag dit al te maken in verband met koelen van de taart.
Ingrediënten
- Voor de bodem:
- 100 gr muesli
- 100 gr havermout
- 50 gr roomboter
- 1 el honing
- voor de vulling:
- 6 blaadjes gelatine
- 500 gr kwark
- 200 gr bevroren rood fruit
- 1 el honing of zusto
- beetje water
- 100 gr blauwe bes
- voor de topping:
- vers rood fruit en munt
Instructies
- Stap 1 We beginnen met de bodem. Pak een kleine springvorm en vet deze in.
- Stap 2 Doe nu de gesmolten boter, havermout, honing en muesli in de keukenmachine, maal dit fijn tot je een kruimelig deeg krijgt.
- Stap 3 Druk het deeg in de vorm goed plat met een lepel.
- Stap 4 Zet de bodem nu in de koelkast.
- Stap 5 De vulling: week de gelatine blaadjes in wat koud water. Warm in een pannetje het rode bevroren fruit op, voeg ongeveer 3 eetlepels water toe met een eetlepel honing en pureer het rode fruit fijn.
- Stap 6 Zorg dat het rood fruit mengsel warm is en los de gelatine blaadjes er in op.
- Stap 7 Haal het pannetje van het vuur en schep je kwark en blauwe bessen er rustig door.
- Stap 8 Haal de bodem uit de koelkast. Giet het kwark mengsel op je bodem en laat de taart 3 uur opstijven.
- Stap 9 Haal de taart vlak voor serveren uit de koelkast en garneer de taart naar wens!