Recept Kip in Citroen Mosterd Roomsaus

Kip in Citroen Mosterd Roomsaus

14 september 2020
: 4
: 10 min
: 20 min
: 30 min
: makkelijk

Je eet dit gerecht bij aardappels uit de oven of puree, maar kan ook zeker met rijst.

Door:

Ingrediënten
  • 350 gr kipfilet
  • 250 gr paddenstoelenmix
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • sap van halve citroen
  • 1 el mosterd
  • 150-200 ml (plantaardige) kookroom
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper naar smaak
Instructies
  • Stap 1 Snijd de kipfilet in smallere stukken.
  • Stap 2 Snipper de ui en de knoflook.
  • Stap 3 Verhit een hapjespan of ruime koekenpan op het vuur met wat olie.
  • Stap 4 Bak hier kort de ui en de knoflook in.
  • Stap 5 Voeg de stukken kip hier aan toe zet het vuur wat lager. Bak rustig om en om.
  • Stap 6 Ondertussen pers je de citroen uit en doe je het sap samen met de kookroom en de mosterd bij de kip in de pan.
  • Stap 7 Meteen voeg je de paddenstoelen toe (je kunt ze vooral wat kleiner snijden).
  • Stap 8 Als de kip al gaar begint te worden dan doe je de spinazie er de laatste minuutjes bij. Dit slinkt snel en heft dus niet lang mee gekookte worden.
  • Stap 9 Breng op smaak met zout en peper.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *