Recept Kip in Citroen Mosterd Roomsaus

Kip in Citroen Mosterd Roomsaus

14 september 2020
: 4
: 10 min
: 20 min
: 30 min
: makkelijk

Je eet dit gerecht bij aardappels uit de oven of puree, maar kan ook zeker met rijst.

Door:

Ingrediënten
  • 350 gr kipfilet
  • 250 gr paddenstoelenmix
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • sap van halve citroen
  • 1 el mosterd
  • 150-200 ml (plantaardige) kookroom
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper naar smaak
Instructies
  • Stap 1 Snijd de kipfilet in smallere stukken.
  • Stap 2 Snipper de ui en de knoflook.
  • Stap 3 Verhit een hapjespan of ruime koekenpan op het vuur met wat olie.
  • Stap 4 Bak hier kort de ui en de knoflook in.
  • Stap 5 Voeg de stukken kip hier aan toe zet het vuur wat lager. Bak rustig om en om.
  • Stap 6 Ondertussen pers je de citroen uit en doe je het sap samen met de kookroom en de mosterd bij de kip in de pan.
  • Stap 7 Meteen voeg je de paddenstoelen toe (je kunt ze vooral wat kleiner snijden).
  • Stap 8 Als de kip al gaar begint te worden dan doe je de spinazie er de laatste minuutjes bij. Dit slinkt snel en heft dus niet lang mee gekookte worden.
  • Stap 9 Breng op smaak met zout en peper.
Rate this post


1 thought on “Recept Kip in Citroen Mosterd Roomsaus

  • I haven’t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.