Ovenschotel Soto

Ovenschotel Soto

8 juni 2020
: 4
: 20 min
: 30 min
: 50 min

Tip: je kunt dit recept ook eens maken met een ander kruidenmelange. Tip: nog verse bieslook of peterselie over in de koelkast? Voeg dit toe aan dit gerecht.

Door:

Ingrediënten
  • 500 gr aardappelschijfjes (koelvers)
  • 1 courgette
  • 200 gr blik kikkererwten
  • 200 gr diepvries doperwten
  • 125 gr champignons
  • 2 eieren
  • 200 gr hüttenkäse
  • 125 gr geraspte kaas 30+
  • 2 el soto kruiden zonder zout
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie 

Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Stap 2 Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes 5-7 minuten met af en toe omdraaien.
Snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette en champignons in dunne schijven.
  • Stap 3 Mix in een kom de Hüttenkäse, eieren, sotokruiden, knoflook en ui door dit met de harde op te kloppen.
  • Stap 4 Lepel hier de champignons en kikkererwten nog doorheen.
  • Stap 5 
In de ovenschaal begin je met een laag aardappelschijfjes tot ze op zijn. Daarover heen leg je de schijven courgette. Verdeel het Hüttenkäse mengsel over de courgettelaag en eindig met de doperwten die je in het Hüttenkäse mengsel drukt. Als laatste strooi je de geraspte kaas er overheen. Door het voorbakken van de aardappelschijfjes hoeft de ovenschotel nu maar 30-35 minuten de oven in.

Rate this post


5 thoughts on “Ovenschotel Soto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *