Pitabroodjes Hawaï met Wortel-Pompoen Soep

This recipe has no ratings just yet.

Pitabroodjes Hawaï met wortel-pompoensoep

8 juni 2020
: 4
: 25 min
: 20 min
: 45 min

Vegetarisch? Vervang de hoeveelheid kip door cashewnoten en peulvruchten zoals kikkererwten. Te veel soep? Dit kun je prima bewaren voor de lunch voor de volgende dag.

Door:

Ingrediënten
  • 4 volkoren pitabroodjes (80 gr per stuk)

  • 400 gr kipfilet

  • 1 rode paprika

  • 120 gr geraspte wortel (eet rauw)
  • 
200 gr ijsbergsla (eet rauw)
  • 
200 gr verse ananas

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 
1 teen knoflook

  • 1 cm stukje gember
  • 
2 tl kerriepoeder zonder zout 

  • 1-2 el ketjap manis

  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • Voor de Wortel-pompoensoep
:
  • 450 gr pompoen (diepvries)

  • 200 gr wortel

  • 2 groentenbouillonblokjes of -poeder zonder zout 

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 tl kerriepoeder zonder zout 

  • peper naar smaak

  • 750 ml water
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de pitabroodjes vermeld staat.

  • Stap 2 Snijd de paprika in blokjes en de teen knoflook en gember heel fijn.

  • Stap 3 Verhit in een wok of koekenpan op het vuur met een eetlepel olijfolie en bak hierin kort de paprika met de knoflook en de gember op middelhoog vuur.
  • Stap 4 Voeg het blikje tomatenpuree toe met de kerriepoeder en de ketjap manis.
  • Stap 5 Ook de kip voeg je toe en roer je er doorheen. Zet het vuur wat lager en laat de kip in 10-15 minuten garen terwijl je soms even in de pan roert.
  • Stap 6 Bak de pitabroodjes af in de oven.

  • Stap 7 Rasp de wortel als je hele wortels gekocht hebt.
  • Stap 8 Serveer de pita’s los van alle andere ingrediënten zodat de pita’s zelf aan tafel gevuld kunnen worden.
  • Stap 9 Vergeet niet de ananas en ijsbergsla mee te serveren.
  • Stap 10 Bereiding van de soep:
  • Stap 11 Snijd de wortel in stukken van een centimeter.
  • Stap 12 Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit kort aan in de pan waar je de soep in klaar gaat maken.
  • Stap 13 Voeg hier al snel de wortel en de pompoen aan toe en bak 2-3 minuten mee.
  • Stap 14 In 750 ml heet water voeg je de bouillonblokjes toe, even roeren en aan de wortel en de pompoen toevoegen. Kook dit op middelhoog vuur tot de wortel beetgaar is.
  • Stap 15 Voeg de kerriepoeder toe en peper naar smaak.
  • Stap 16 Pureer de soep nu met een staafmixer of in een hittebestendige blender.


Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *