Recept Haver & Noten Reep

notenreepVoor de hartige trek maak je deze reep met havermout en pindakaas. Een reep met een bite, hartig en zoet van smaak! Perfecte combinatie toch? Ideaal om als snack voor drukke dagen in je koelkast te hebben liggen. Iedereen kan en wil er van snoepen, zeker weten! Dus bewaak die koelkast me je leven šŸ˜‰

Haver & Noten Reep

10 maart 2019
: 20 min
: 1 uur
: Makkelijk

Een recept met best wat ingrediƫnten, maar waarvan je vaak al wel het een en ander in huis hebt of vaker kan gebruiken. In de afbeelding zie je een chocolade laag dit is optioneel.

Door:

Ingrediƫnten
  • 75 gr amandelen of gemengde noten
  • 100 gr havermout
  • 50 gr pindakaas (puur natuurlijke die is ook dun)
  • 2-3 el kokosolie
  • 1 el vanille extract
  • 25 gr lijnzaad
  • 30 gr kokosrasp
  • 1 el chiazaad
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneel
Instructies
  • Stap 1 Verwarm in een pannetje op het vuur de pindakaas met de honing, kokosolie, vanille en kaneel tot het allemaal gemengd is.
  • Stap 2 Dan haal je het pannetje van het vuur af en voeg je de lijnzaad, havermout en chiazaad toe.
  • Stap 3 Roer dit goed door.
  • Stap 4 Als laatste nog de kokosrasp met de amandelen er doorheen mixen (wat noten achterhouden).
  • Stap 5 Neem een cakevorm of andere schaal zodat je een dikke plak kan creĆ«ren. Leg hierin een bakpapiertje en vul de vorm met het mengsel.
  • Stap 6 Druk goed en gelijkmatig aan. Verdeel er nog de laatste noten overheen en druk deze een beetje in het mengsel.
  • Stap 7 Zet het nu 30 minuten in de vriezer.
  • Stap 8 Optie: De chocolade laag kun je maken door kokosolie met wat chocolade te smelten en dit als laag op het mengsel aan te brengen.


Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van Ć©chte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]

Cooqing @ Lucas Rive

Cooqing @ Lucas Rive

Als echte foodie is koken, bakken en eten je passie en ben je hier dan ook graag mee bezig. Misschien zelfs wel dag en nacht omdat je weer eens een nieuw recept bedenkt of uren in de keuken staat om iets te maken. En wanneer […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *