Voor de hartige trek maak je deze reep met havermout en pindakaas. Een reep met een bite, hartig en zoet van smaak! Perfecte combinatie toch? Ideaal om als snack voor drukke dagen in je koelkast te hebben liggen. Iedereen kan en wil er van snoepen, zeker weten! Dus bewaak die koelkast me je leven 😉
Haver & Noten Reep
10 maart 2019
: 20 min
: 1 uur
: Makkelijk
Een recept met best wat ingrediënten, maar waarvan je vaak al wel het een en ander in huis hebt of vaker kan gebruiken. In de afbeelding zie je een chocolade laag dit is optioneel.
Ingrediënten
- 75 gr amandelen of gemengde noten
- 100 gr havermout
- 50 gr pindakaas (puur natuurlijke die is ook dun)
- 2-3 el kokosolie
- 1 el vanille extract
- 25 gr lijnzaad
- 30 gr kokosrasp
- 1 el chiazaad
- 2 el honing
- 1 tl kaneel
Instructies
- Stap 1 Verwarm in een pannetje op het vuur de pindakaas met de honing, kokosolie, vanille en kaneel tot het allemaal gemengd is.
- Stap 2 Dan haal je het pannetje van het vuur af en voeg je de lijnzaad, havermout en chiazaad toe.
- Stap 3 Roer dit goed door.
- Stap 4 Als laatste nog de kokosrasp met de amandelen er doorheen mixen (wat noten achterhouden).
- Stap 5 Neem een cakevorm of andere schaal zodat je een dikke plak kan creëren. Leg hierin een bakpapiertje en vul de vorm met het mengsel.
- Stap 6 Druk goed en gelijkmatig aan. Verdeel er nog de laatste noten overheen en druk deze een beetje in het mengsel.
- Stap 7 Zet het nu 30 minuten in de vriezer.
- Stap 8 Optie: De chocolade laag kun je maken door kokosolie met wat chocolade te smelten en dit als laag op het mengsel aan te brengen.
frygreg df9869f9cb https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=miasorubk.Akilan-Tamil-Novels-Chithira-Paavai-Pdfrar-4
xaivpalm a60238a8ce https://www.guilded.gg/blasildiccas-Coyotes/overview/news/7lxdE54l