Aubergine Rolletjes
19 juni 2019
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Makkelijk
Het marineren van de aubergine maakt dat de smaak er goe intrekt en ze panklaar zijn voor het bakken!
Ingrediënten
- Voor 8 rolletjes
- 1 paarse aubergine
- 150 gr feta kaas
- 1-2 el mediterraanse kruidenmix
- flink wat olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 el amandelschaafsel
- 2 tl peterselie (gedroogd of vers)
- Zout naar smaak
Instructies
- Stap 1 Snijd de aubergine in 8 plakken door de lengte.
- Stap 2 Leg de plakken in een schaal en marineer in de olijfolie met mediterraanse kruiden en de teen knoflook(fijn geraspt).
- Stap 3 Zet dit ten minste 2 uur weg.
- Stap 4 In een grillpan bak je de plakken aubergine om en om gaar. Laat uitlekken op een rooster met bakpapier.
- Stap 5 Ondertussen bak je ook kort in de grillpan op een vrij plekje even de amandelschaafsel aan en laat deze lichtbruin kleuren.
- Stap 6 Pak een kom en verkruimel de feta voeg hier een eetlepel olijfolie aan toe en het amandelschaafsel.
- Stap 7 Breng op smaak met zout en peterselie.
- Stap 8 Op elke plak leg je ongeveer een eetlepel van het feta mengsel en dan rol je ze op.
- Stap 9 Serveer met een knapperige slamix en tomaatjes. Lekker te eten als salade of als bijgerecht.