Quinoa Pizzacupcakes
1 februari 2019
: 15 min
: 20 min
: 35 min
: Iets moeilijker
Serveer tip! We maken nu de dip erbij! Dip Mix American Ranch uit een zakje. Kruidenmix voor een romige dipsaus met de milde en frisse smaak van kruiden en knoflook. Voeg de kruidenmix toe aan 250 ml griekse yoghurt of zure room en zet 10 minuten in de koelkast. Je kunt er voor de variatie een gesneden bosuitje door doen. Haal de quinoa hapjes uit de oven, schepje dip er op en druk in de dip een taco chipje! Klaar is je hapje.
Ingrediënten
- 180 gr quinoa
- 1/2 zakje tacomix santa Maria
- 2 eieren
- 1 potje salsa 220 ml van santa Maria
- 100 gr groentenmix naar keuze
- 5 olijven
- 2 tenen knofloook
- 1 tl ui poeder
- 1 tl peterselie
- 20 gr parmezaanse kaas
- 200 gr mozerella
- 200 gr gehakt
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Stap 2 Vet cupcake vormpjes in.
- Stap 3 Rul de gehakt met de tacomix in de pan tot deze gaar is. Zet ondertussen 180 gram quinoa met 350 ml water op en kook deze 8 minuten.
- Stap 4 Zet de quinoa even apart.
- Stap 5 Nu kun je alle ingrediënten (behalve de quinoa) in de keukenmachine doen en goed fijnmalen. Ja echt alles in 1 machine, 2 minuten moet voldoende zijn.
- Stap 6 Voeg nu de quinoa toe en meng het geheel nog even heel kort.
- Stap 7 Vul nu alle vormpjes tot de rand met het mengsel en bak 20 minuten in de oven.
- Stap 8 Serveer tip!
- Stap 9 Zie de samenvatting boven het recept.