Rode Taart (kerst)

Rode Taart (kerst)

1 februari 2019
: 1 uur
: 4 uur
: Moeilijk

Je kan deze taart voor de kerst maken, maar zeker ook met mooi zomerfruit voor een heerlijk frisse zomertaart!

Door:

Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 100 gram havermout
  • 100 gram dadels
  • 50 gram studenten haver
  • 60 gram kokosolie ( gesmolten )
  • 2 eetlepels honing of zusto
  • 175 gram amandelen
  • Voor laag 1:
  • Sap van 1 citroen
  • 6 gelatine blaadjes
  • 6 passievruchten
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • Voor laag 2:
  • 400 gram bevroren fruit
  • 2 eetlepels zusto
  • 8 gelatine blaadjes
Instructies
  • Stap 1 Begin met de ingrediënten van de bodem, doe deze allemaal in de keukenmachine en zorg dat het een fijn mengsel wordt.
  • Stap 2 Pak een taartvorm en bekleed deze met bakpapier.
  • Stap 3 Doe het mengsel in de taartvorm en druk deze gelijkmatig met een lepel goed aan.
  • Stap 4 Je krijgt nu een egale taartbodem. Zet de bodem direct weg in de koelkast.
  • Stap 5 Nu gaan we de 2e laag maken, hiervoor meng je de yoghurt en het vruchtvlees van de 6 passievruchten.
  • Stap 6 Leg de gelatine blaadjes in koud water tot ze slap zijn.
  • Stap 7 Zet een pan op het vuur en doe er sap van 1 citroen in, let op niet laten koken.
  • Stap 8 Wanneer de citroen sap warm is voeg je de gelatine blaadjes toe en lossen deze tijdens het roeren op.
  • Stap 9 Haal de pan van het vuur en doe het gelatine citroen mengsel door het yoghurtmengsel.
  • Stap 10 Giet nu het mengsel op de bodem van de taart en zet ook meteen weer terug in de koelkast.
  • Stap 11 Wacht met deze stap even een uurtje tot de laag van net iets stijf is.
  • Stap 12 We gaan de laatste laag maken. Zorg dat je diepvries fruit laat ontdooien, zet bijvoorbeeld het zakje even in heet water.
  • Stap 13 Als het fruit zacht is ga je het pureren, voeg 2 eetlepels zusto toe.
  • Stap 14 Leg ondertussen de gelatine blaadjes in koud water te weken.
  • Stap 15 Zet ondertussen het fruit mengsel op het vuur en los vervolgens de zacht geworden gelatine blaadjes er in op. Laat het geheel een beetje afkoelen, tot het stijf begint te worden.
  • Stap 16 Deze laag kun je weer op de yoghurt laag gieten, let op dat de yoghurt laag wel al stijf is.
  • Stap 17
  • Stap 18 Nu kun je de taart voor 3 uurtjes in de koelkast zetten, dus maak deze taart gewoon lekker een dag voordat je hem moet serveren.
  • Stap 19 Decoreren kun je vlak van te voren, ga lekker los met fruit of een keertje met wat zoet.
  • Stap 20 Serveer deze taart in kleine stukjes want hij is best vullend!
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *