Speculaastaart

Speculaastaart

1 februari 2019
: 30 min
: 30 min
: 60 min
: Minder makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 100 gr amandelmeel
  • 250 gr speltmeel
  • 150 gr dadels
  • 100 gr kokosolie gesmolten
  • 1 ei gesplitst (eigeel - eiwit)
  • 3 el speculaaskruiden
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • handvol witte amandelen decoratie
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 2 Ontpit de dadels indien nodig. Zijn ze wat uitgedroogd dan even kort wellen in heet water voor gebruik.
  • Stap 3 Houdt 2-3 dadels apart.
  • Stap 4 Begin met de spijs maken: In een keukenmachine maal je eerst de dadels fijn.
  • Stap 5 Vervolgens voeg je er de amandelmeel aan toe en mix je dit kort samen.
  • Stap 6 Je hebt nu spijs voor de middenlaag. Dit zet je nu even weg in een schaal in de koelkast.
  • Stap 7 Maak het deeg: Maal de resterende dadels nu weer eerst fijn in de keukenmachine en voeg daar de speltmeel aan toe.
  • Stap 8 Mix weer even kort en voeg er het eiwit, bakpoeder, speculaaskruiden en snuf zout aan toe.
  • Stap 9 Mix weer kort en doe er ondertussen de gesmolten kokosolie bij.
  • Stap 10 Mix tot alles goed gemengd is.
  • Stap 11 Het is een beetje een droog en korrelig deeg uiteindelijk.
  • Stap 12 Verdeel het deeg in tweeën.
  • Stap 13 Neem een ronde bakvorm ongeveer 20 cm doorsnede.
  • Stap 14 Leg er een bakpapiertje in en vet de randen in met wat olie.
  • Stap 15 Maak nu met de ene helft van het deeg een bodem in de bakvorm.
  • Stap 16 Vervolgens neem je het spijs en maakt daar de tussenlaag mee, daarboven op laatste deel van het deeg en smeer deze laag in met wat eigeel.
  • Stap 17 Garneer met de witte amandelen.
  • Stap 18 De taart kan nu 25 tot 30 minuten de oven in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *