Popped Chips Ovenschotel

Popped Chips Ovenschotel

6 september 2021
: 4
: 20 min
: 10 min
: 30 min
: makkelijk

Dit is een vegetarische ovenschotel. Lekker voor bij de borrel! Of bij een soepje bijvoorbeeld.

Door:

Ingredi├źnten
  • 75 gr popped chips paprika (food2smile)
  • 125 gr vegetarische spekreepjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bosui
  • 1 el koriander
  • 1 klein blikje kidney bonen
  • 1 klein blikje mais
  • Zakje geraspte kaas
  • 3 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Stap 2 Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Stap 3 Bak de vegetarische spekreepjes kort op in een koekenpan met de rode ui.
  • Stap 4 Maak een ovenschaal klaar met de popped chips.
  • Stap 5 Ondertussen snijd je de bosui in ringen en de koriander fijn.
  • Stap 6 Laat de kidneybonen en mais uitlekken.
  • Stap 7 Verdeel de spekreepjes met rode ui over de popped chips en daar overheen de bonen en de mais. Top af met de geraspte kaas.
  • Stap 8 Zet de schaal tien minuten in de oven.
  • Stap 9 Ondertussen maak je de tomatensalsa.
  • Stap 10 Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Even uitlekken in een zeef is handig.
  • Stap 11 Pers een teen knoflook en mix deze door de tomaten in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper en 1 eetlepel olijfolie.
  • Stap 12 De salsa is lekker fris bij de popped chips.
  • Stap 13 Voor het serveren verdeel je nog de bosui en koriander over de popped chips.
Rate this post

Gerelateerde Posts

Moe moe en nog eens moe…

Moe moe en nog eens moe…

Waar is de zon? We hoopten nog zo op dat nazomer zonnetje! Maar niks hoor, alleen maar bakken met regen. Het nadeel van dit weer is dat ik me meteen een stuk minder energiek voel, ik ben gewoon moe. Wanneer de zon schijnt heb ik […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *