Aubergine Schnitzels

Aubergine Schnitzels

30 juni 2021
: 4
: 20 min
: 10 min
: 30 min
: makkelijk

De aubergine schijven het liefst een paar uur in de marinade laten liggen, maar minimaal een uur.

Door:

Ingrediënten
  • 1 grote aubergine
  • 1 el appelazijn
  • 5 el milde olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • 1 groot ei
  • pakje paneermeel
  • milde olijfolie om in te bakken
Instructies
  • Stap 1 Snijd de aubergine in schijven in de lengte. Je haalt ongeveer 4 tot 6 schijven uit een grote aubergine. Minimaal een centimeter dikke plakken.
  • Stap 2 Maak de marinade van de appelazijn, olijfolie, Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • Stap 3 Leg de schijven aubergine in een schaal met de marinade, zet afgedekt weg voor minimaal een uur.
  • Stap 4 Kluts een ei in een diep bord, strooi paneermeel in een ander diep bord.
  • Stap 5 Haal nu elke schijf aubergine door het ei en door het paneermeel, aan beide kanten.
  • Stap 6 Ga door tot alle schijven klaar zijn en goed bedekt in de paneermeel.
  • Stap 7 Verhit nu een koekenpan met een laagje milde olijfolie, zodat je de schnitzels een soort van kan frituren. Dus wees niet de zuinig met de olie.
  • Stap 8 Bak ze lekker krokant.
  • Stap 9 Heerlijk bij een salade en gebakken aardappeltjes.

Gerelateerde Posts

Tripjes naar de supermarkt

Tripjes naar de supermarkt

Supermarkt stress Je kent het wel, huilende kinderen, rijen waar er echt meer dan vier wachtenden zijn, lege schappen en geen parkeerplek. Oh wat een hekel kan ik hebben aan die wekelijkse klus het tripje naar de supermarkt! Aan de andere kant ben ik helemaal […]

Cooqing @ Lucas Rive

Cooqing @ Lucas Rive

Als echte foodie is koken, bakken en eten je passie en ben je hier dan ook graag mee bezig. Misschien zelfs wel dag en nacht omdat je weer eens een nieuw recept bedenkt of uren in de keuken staat om iets te maken. En wanneer […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *