Aubergine Schnitzels

Aubergine Schnitzels

30 juni 2021
: 4
: 20 min
: 10 min
: 30 min
: makkelijk

De aubergine schijven het liefst een paar uur in de marinade laten liggen, maar minimaal een uur.

Door:

Ingrediënten
  • 1 grote aubergine
  • 1 el appelazijn
  • 5 el milde olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • 1 groot ei
  • pakje paneermeel
  • milde olijfolie om in te bakken
Instructies
  • Stap 1 Snijd de aubergine in schijven in de lengte. Je haalt ongeveer 4 tot 6 schijven uit een grote aubergine. Minimaal een centimeter dikke plakken.
  • Stap 2 Maak de marinade van de appelazijn, olijfolie, Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • Stap 3 Leg de schijven aubergine in een schaal met de marinade, zet afgedekt weg voor minimaal een uur.
  • Stap 4 Kluts een ei in een diep bord, strooi paneermeel in een ander diep bord.
  • Stap 5 Haal nu elke schijf aubergine door het ei en door het paneermeel, aan beide kanten.
  • Stap 6 Ga door tot alle schijven klaar zijn en goed bedekt in de paneermeel.
  • Stap 7 Verhit nu een koekenpan met een laagje milde olijfolie, zodat je de schnitzels een soort van kan frituren. Dus wees niet de zuinig met de olie.
  • Stap 8 Bak ze lekker krokant.
  • Stap 9 Heerlijk bij een salade en gebakken aardappeltjes.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *