Pizza & Bubbels

Ga jij voortaan zelf pizza’s bakken of lekker uiteten bij de Half Moon Lounge @ Hilton Amsterdam?

Zoals jullie weten eten wij vooral gezond, maar staan vooral achter de 80-20 regel. Dat wil zeggen dat wij dus ook wel eens een patatje, bitterbal of pizza eten. In de wereld van de fast food is de keuze divers. Je kunt natuurlijk gaan voor een pizza uit het vriesvak of een vette variant bestellen, maar liever geven wij je de tip om het dan goed en smaakvol te doen als je dan toch snackt!

Volop keus is er ook in de wereld van pizza’s. Je hebt diepvriespizza’s, ”verse” supermarkt pizza’s en je hebt échte Italiaanse pizza’s. En zelfs in die laatste categorie heb je nog wat verschillen. We kunnen uiteraard flink inhoudelijk doorgaan op de verschillende pizza’s. Maar het deeg en de kwaliteit van de producten waar de pizza mee belegd wordt zijn toch wel de belangrijkste kenmerken. Het deeg van de pizza, een luchtige bodem, knapperige korst met mooie luchtbellen is typisch Napolitaans. De gedachte alleen al aan deze pizza maakt dat we er direct zin hebben.

Napolitaanse Pizza
De Napolitaanse pizzabodem bestaat uit bloem, gist, zout en water. We kregen natuurlijk niet precies alle ins en outs van chef Dario, maar de verhouding is ongeveer zo:
1 liter water
50 gram zout
3 gram gist
1,7 kilo bloem (Italiaans)
En dan moet je flink wat geduld hebben, want het deeg moet 12 uur rusten voordat je verder kan met beleggen en bakken.

Een Napolitaanse pizza moet direct op de bodem van de houtoven gebakken worden en dus niet op bakplaten of roosters. De pizza moet in 60 tot 90 seconden al draaiend op een temperatuur rond de 485 graden Celsius gebakken worden. In deze masterclass kregen wij een uur uitleg over het maken van de echte Napolitaanse pizza en genoten van de slices die voorbij kwamen. Wat kun je toch heerlijk variëren als je maar de goede, verse producten hebt. 

Later op de avond zaten we gezellig in de Halfmoon Lounge van het Hilton, onder het genot van bubbels en live muziek genoten we van pizza. Wij als Nederlanders zien pizza als fast food, maar dit was een geweldige beleving, een smaaksensatie en we zijn pizza zo nog meer gaan waarderen.
Een verse pizza, met de beste ingrediënten en Italiaanse liefde maakt het tot een top maaltijd. Ontspannen met een glas bubbels genoten wij van een culinair wonder. 

Half Moon Lounge
Wil jij nou ook lekker ontspannen een pizza eten?
Bezoek dan de Half Moon Lounge in het Hilton Hotel Amsterdam.
Een echte aanrader om na een wandeling in de stad of om er even lekker tussen uit te gaan en de Half Moon Lounge te bezoeken. Zo kun je jezelf onder dompelen in de gezellige sfeer met lekkere bubbels, cocktails en lekker eten.

Rate this post


30 thoughts on “Pizza & Bubbels”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.