Mindset – Klussen – Ontspanning – Thuis


Ready set go! Deze maanden van donkere dagen vragen voor gezellige ontspannen dagen thuis. De afgelopen weken lieten wij zien wat ons bezig hield in huis om het ons naar de zin te maken. Van opruimen tot schilderen, shoppen voor nieuwe meubels en dan daadwerkelijk inrichten!
Was het pittig? Jazeker we moesten echt wel even de schouders eronder zetten en er flink wat uurtjes voor vrij maken.

Was het dit allemaal waard? Jazeker, nu we het in een keer goed hebben aangepakt is daar ook meteen het resultaat waar we voor gingen. Het ontspannen kan nu echt beginnen, maar ook alle stappen hiervoor hebben we op een bepaalde manier wel echt als plezier en ontspanning ervaren. Want met elke stap vooruit komt het eind in zicht.

Wij hebben praktische tips voor je, maar ook maak-de-klus leuk tips:
* Ruim 2 tot 3 keer per jaar eens grondig op. Alle kasten en laden komen aan de beurt en wees rigoureus! Maar doe het zeker alvorens je van plan bent een klus in huis aan te pakken.Het zorgt dat je overal goed bij kan en er minder rommel rondslingert.
* Maak een onderhoudsplanning voor je huis, houtwerk in en buiten huis heeft na verloop van tijd weer een schoonmaakbeurt en een lik verf nodig. Zowel binnen als buiten. Denk ook aan het (automatische) ventilatie in huis en de roosters in de ramen die moeten ook gereinigd worden. 
* Bedenk goed welke klus in welk seizoen het beste te plannen is. Zo ook de tuin bijvoorbeeld. Hoveniers hebben het een stuk rustiger buiten het “mooi weer’’ seizoen om.
* Klussen? Pak één project per keer aan. Uit eigen ervaring spreken we dat meerdere projecten tegelijk veel van je vraagt. Want ook het gewone leven van rennen en vliegen gaat gewoon door! Bekijk dus goed wat haalbaar is en prioriteer. 
* Klusbuddy! Zorg dat je samen met iemand kan klussen of voor expertise wel de juiste troepen in zet. Kun je het goed met je man vinden tijdens dit soort projecten, dan heb je ook meteen quality time, of de ultieme relatietest. Het is maar hoe je het bekijkt 🙂
* Doe goed vooronderzoek wat je allemaal voor de klus nodig hebt en hoe je het moet doen. Als je geen twee linkerhanden hebt kun je namelijk best een hoop zelf. Youtube is onze beste vriend, zo konden wij bijvoorbeeld kijken hoe we het beste de trap een opknapbeurt konden geven. 
* Zorg dat je alles in huis hebt voordat je aan de klus begint, niks vervelender dan toch weer een bliksem bezoek aan de bouwmarkt en niet kunnen starten terwijl je denkt er klaar voor te zijn.
* Zet gezonde snacks en drinken koud, ja ook goed voor je zelf blijven zorgen natuurlijk. 
* Zet je favoriete muziek op en start aan die klus. Zing lekker mee! Zo gaat de tijd lekker snel voorbij en heb je plezier terwijl je bezig bent.

Maar misschien nog wel de belangrijkste tip: Ga je voor een grote metamorfose, of moet je een ruimte van a tot z inrichten neem dan een interieurstylist in de arm. Haar/zijn kracht is focus en combineren van wensen en mogelijkheden. Met groot of klein budget!
Zo hebben wij onze meubels en accessoires geshopt bij Rofra Home, Xenos, Basiclabel, Beddinghouse en Dauby. Een super combinatie als het gaat om mooie materialen en betaalbaar.

De oktober woon- en mindset maand zit er dus op. We zijn inmiddels volop aan het genieten van onze plekjes in huis en zijn wij echt heel blij dat we dit project zijn aangegaan. Inmiddels zijn we zelfs schilderpro’s geworden 😉 En onze relaties hebben het overleefd. Wat zijn jouw plannen of wensen? Ga je ook nog aan de slag?

Liefs Denise en Mirella

Rate this post


2 thoughts on “Mindset – Klussen – Ontspanning – Thuis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *