Gezond de feestdagen door!

Niet alleen voor jezelf maar ook voor de kids belangrijk…

Maanden gaan we zo bewust met onze voeding om, maar vanaf 1 november lijkt het alsof we even totaal de weg kwijt zijn. Hoewel de pepernoten tegenwoordig praktisch zomers al in de winkels liggen, kunnen we er vanaf november echt niet meer onder uit komen. Bij de kinderen is dat nog erger, want naast alle verjaardagen is er opvolgend sint maarten, sinterklaas en kerst. Waar we normaal bijna niet snoepen in huis, is er vanaf 11 november toch dat dagelijkse snoep momentje, want de snoep stapelt zich op!

Bij sinterklaas hoort gewoon snoepgoed bij de intocht, op school, bij de sportvereniging en bij opa en oma vloeien de pepernoten rijkelijk. Op zich moet prima, maar dit jaar vragen we ons af of het niet net even anders kan. Kunnen we de kinderen laten genieten, maar er iets meer balans inbrengen en er iets bewuster groenten en fruit aan toevoegen of creatief gebruiken? Tenslotte is al die suiker deze maanden een aanslag op ons lichaam, maar hebben we juist ook extra vitamines nodig.

Wij zijn op onderzoek uit gegaan en hebben wat leuke tips voor je! Daarnaast hebben wij drie gezonde recepten voor een feestelijke maand. Want wat dacht je van een mandarijn – yoghurt taart of perzikken met eigen gemaakt banaan ijs en speculaas crumble of gezonde(re) pepernoten? 

Klinkt helemaal niet zo verkeerd toch? Wil je na onze tips nog meer weten over gezonde producten, bezoek dan even https://www.veggipedia.nl/  Veggipedia is de onafhankelijke online bron voor informatie over groenten en fruit. De encyclopedie bevat ruim 475 groenten- en fruitsoorten voorzien van waardevolle productinformatie, feiten, weetjes en tips. Van bereiding tot voedingswaarden en van verkrijgbaarheid tot bewaaradvies. Ook bevat Veggipedia meer dan 400 overheerlijke recepten met veel groenten en of fruit als hoofdingrediënt, voorzien van een duidelijke bereidingsinstructie.

Tips voor de feestmaand met een gezonde twist: 

Geef je kind een fruit spies van banaan, druif en appel mee naar school,  maak van de appel een leuke sinterklaas mijter;

een gekookt eitje kun je door de midden snijden en leuk versieren als een sint, oogjes van olijven, mutsje van paprika; 

snijd de boterham eens in de vorm van een schoen; 

een pietje is ook zo gemaakt, komkommer, olijf, half tomaatje en een blaadje sla;

geef af en toe wat lekkers, maar snoepen moet geen doel op zich worden;

sla mandarijnen in en laat die versieren;

als je wilt snoepen, maak het dan zelf;

bezoek Pinterest voor leuke creatieve ideeën;

geef water te drinken en niet nog eens extra zoete sapjes;

kies voor één vast snoep moment op een dag.

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *