Pannen! De rechterhand in jouw keuken…

Pannen je hebt ze in alle soorten en maten: klein, groot, goedkoop en duur. Maar hoe kies je voor de juiste pan en hoe belangrijk is een pan?

Voor ons is een pan onmisbaar met al dat koken. Een mooie pan is meegenomen maar wij hechten meer waarde aan de kwaliteit. Een ‘slechte’ pan kan bijdragen aan het mislukken van je culinaire gerecht.
Herkenbaar die eerste pannenkoek die blijft kleven in je pan? Ergernis nummer een, want je kunt meteen weer gaan schoonmaken. Of die pan waar het stukje vlees aan een kant veel harder bakt dan aan de andere kant, omdat de pan krom getrokken is. Óf de pan waar de coating van loslaat en er dus zwarte schadelijke stofjes in je gerecht komen. Kortom een pan kan je veel gemak bieden, maar ook veel ergernis.

foto-de-nederlanden

Toen wij met Scanpan in aanraking kwamen, dachten we weer een nieuw merk pan? Zien jij door de bomen het bos nog? Maar deze pannen fabrikant heeft wel een goed verhaal! Dus niet alleen wilden wij het goede verhaal horen, maar we wilden het ook zelf ervaren, zien in gebruik en andere ervaringen horen. Nou die gelegenheid kregen we! Wij mochten komen lunchen in restaurant De Nederlanden die al enige tijd samenwerkt met Scanpan. Een geweldig culinair uitje, maar we kwamen natuurlijk voor de pan. Wat is nou echt het verschil?

Over Scanpan pannen
Deze pan kan op alle warmte bronnen gebruikt worden, hij zorgt dat de warmteverdeling optimaal is. Belangrijkste is de coating, oftewel de anti aanbaklaag, want we willen allemaal dat het bakken in een pan soepel verloopt. De antiaanbaklaag kun je zonder boter of olie gebruiken, natuurlijk mag dat wel want smaak is ook belangrijk. Wat super is dat je met je vork of mes in de pan kan zonder meteen in paniek te raken! Want ja als we toch dat biefstukje even omdraaien met een vork is niet je hele pan meteen opgegeven, deze coating is zo sterk dat dit prima kan.
Best handig voor de wat “onhandige” thuis kok die elk jaar een pan verslijt. Deze pannen gaan zo’n 10 jaar mee, daarvoor zijn verschillende tests met andere merken pannen uitgevoerd. 
Wat echt super handig is van de Scanpan pannen is dat je de pannen in de oven tot 260 graden kunt gebruiken. Dus die hartige taart, appeltaart of Apple crumble bak je in de pan in de oven. Wil je dan echt nog wat moois voor het oog ook, dan adviseren wij je de Maitre D’ Copper serie te kiezen. Deze serie is tijdloos en in stijlvol koper en roestvrijstaal, zie je ze al blinken op je gasfornuis?

foto-keuken-scanpan

Scanpan komt uit Denemarken, het is een handgegoten product dat door de lokale bewoners gemaakt wordt. De producten worden gemaakt van gerecycled aluminium, bijvoorbeeld van lege blikjes frisdrank of bier. De lange levensduur draagt bij aan economische duurzaamheid, kortom een bedrijf die na denkt over deze belangrijke dingen. Dat vinden wij fijn en dus komen we nu ook zelf tot de conclusie dat dit een kwalitatief goed product met is met een goed verhaal. Wil je meer informatie of de verschillende pannen ontdekken ga dan naar www.scanpan.eu.


Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *