Perentaart met Banketbakkersroom

This recipe has no ratings just yet.

Perentaart met Banketbakkersroom

30 januari 2019
: 30 min
: 30 min
: 1 uur
: Makkelijk

Banketbakkersroom kun je dus maken zonder geraffineerde suikers! Ideaal toch.

Door:

Ingrediënten
  • Voor de banketbakkersroom:
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 el steviala
  • 1,5 el speltbloem
  • 1 vanillestokje
  • Voor het deeg:
  • 250 gr speltbloem
  • 125 gr ongezouten gras roomboter
  • 1 ei
  • 2 el steviala of 125 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 3 medium formaat peren
Instructies
  • Stap 1 Begin met de banketbakkersroom, want deze moet afkoelen en binden voordat je hem in de taart kan gebruiken.
  • Stap 2 Haal het merg uit het vanillestokje.
  • Stap 3 Zet de melk op het vuur in een pannetje met de vanille en het stokje doe je er ook nog bij in, breng dit aan de kook.
  • Stap 4 Splits de eieren en gebruik alleen het eigeel.
  • Stap 5 Eigeel meng je met de steviala en bloem in een kommetje.
  • Stap 6 Als de melk kookt, doe je een flinke scheut melk bij het ei mengsel, even samen kloppen.
  • Stap 7 Haal het vanillestokje eruit en gooi weg.
  • Stap 8 Vervolgens doe je dat allemaal weer terug bij de melk in het pannetje en zet het nog even op laag vuur op. Het papje moet gaan &#8221
  • Stap 9 bluppen&#8221
  • Stap 10 Als het klont vrij is giet je de room in een schaal, liefst een beetje breed zodat het sneller kan afkoelen.
  • Stap 11 Bedek met een stuk huishoudfolie, druk de folie op de room! Dit gaat het aanmaken van een velletje tegen.
  • Stap 12 Zet weg om af te laten koelen.
  • Stap 13 De oven verwarm je voor op 180 graden.
  • Stap 14 Maak nu het deeg door eerst in een kom alle droge ingrediënten te mixen.
  • Stap 15 In een keukenmachine mix je de natte ingrediënten.
  • Stap 16 Voeg nu droge mengsel bij natte en meng tot een deeg.
  • Stap 17 Deeg kun je of nog even laten koelen in de koelkast of je bedekt meteen een bakvorm met het deeg.
  • Stap 18 Schil en snijd de peren in plakken.
  • Stap 19 Nu verdeel je de banketbakkersroom over de taartbodem en daarover heen verdeel je de peer.
  • Stap 20 Zet het ongeveer 30 minuten in de oven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *