Perentaart met Banketbakkersroom
30 januari 2019
: 30 min
: 30 min
: 1 uur
: Makkelijk
Banketbakkersroom kun je dus maken zonder geraffineerde suikers! Ideaal toch.
Ingrediënten
- Voor de banketbakkersroom:
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 2 el steviala
- 1,5 el speltbloem
- 1 vanillestokje
- Voor het deeg:
- 250 gr speltbloem
- 125 gr ongezouten gras roomboter
- 1 ei
- 2 el steviala of 125 gr kokosbloesemsuiker
- 2 tl vanille extract
- snuf zout
- 3 medium formaat peren
Instructies
- Stap 1 Begin met de banketbakkersroom, want deze moet afkoelen en binden voordat je hem in de taart kan gebruiken.
- Stap 2 Haal het merg uit het vanillestokje.
- Stap 3 Zet de melk op het vuur in een pannetje met de vanille en het stokje doe je er ook nog bij in, breng dit aan de kook.
- Stap 4 Splits de eieren en gebruik alleen het eigeel.
- Stap 5 Eigeel meng je met de steviala en bloem in een kommetje.
- Stap 6 Als de melk kookt, doe je een flinke scheut melk bij het ei mengsel, even samen kloppen.
- Stap 7 Haal het vanillestokje eruit en gooi weg.
- Stap 8 Vervolgens doe je dat allemaal weer terug bij de melk in het pannetje en zet het nog even op laag vuur op. Het papje moet gaan ”bluppen”
- Stap 9 Als het klont vrij is giet je de room in een schaal, liefst een beetje breed zodat het sneller kan afkoelen.
- Stap 10 Bedek met een stuk huishoudfolie, druk de folie op de room! Dit gaat het aanmaken van een velletje tegen.
- Stap 11 Zet weg om af te laten koelen.
- Stap 12 De oven verwarm je voor op 180 graden.
- Stap 13 Maak nu het deeg door eerst in een kom alle droge ingrediënten te mixen.
- Stap 14 In een keukenmachine mix je de natte ingrediënten.
- Stap 15 Voeg nu droge mengsel bij natte en meng tot een deeg.
- Stap 16 Deeg kun je of nog even laten koelen in de koelkast of je bedekt meteen een bakvorm met het deeg.
- Stap 17 Schil en snijd de peren in plakken.
- Stap 18 Nu verdeel je de banketbakkersroom over de taartbodem en daarover heen verdeel je de peer.
- Stap 19 Zet het ongeveer 30 minuten in de oven.