Pruimentaart

Pruimentaart

26 januari 2019
: 30 min
: 2 uur
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 2 el honing voor over de pruimen
  • 2 el honing of 1 el steviala in deeg
  • 125 gr zachte boter of kokosolie
  • 2 grote eieren of 3 kleine
  • 50 gr amandelmeel + 150 gr spelt of volkorenmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • rasp van een citroen en de sap van een halve citroen
  • 1/2 theelepel zout
  • 25 gr ongezouten en ongebrande notenmix
Instructies
  • Stap 1 Was de pruimen, snijd ze doormidden en verwijder de pit.
  • Stap 2 Leg in een schaal en meng er 2 el honing doorheen.
  • Stap 3 Zet weg, liefst voor een uur.
  • Stap 4 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 5 Aan de slag met deeg:
  • Stap 6 Doe de amandelmeel, speltmeel, citroenrasp, bakpoeder en zout in een kom en roer door.
  • Stap 7 Mix 125 gr roomboter met de 3 eieren, voeg hier ook vanille extract en citroensap aan toe.
  • Stap 8 Doe nu de droge ingrediënten bij het natte mengsel en mix tot een geheel.
  • Stap 9 Voeg tijdens mixen nog eens 2 el honing toe.
  • Stap 10 Neem een ronde bakvorm of schaal en verdeel het deeg hier over de bodem.
  • Stap 11 Leg nu alle helften van de pruimen in cirkels op het deeg en druk klein beetje aan.
  • Stap 12 De notenmix nu erboven op verdelen, lekker los uit de hand.
  • Stap 13 Zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Stap 14 Maak je een cakevorm, dan zal het wat langer duren voor deeg gaar is.
  • Stap 15 Prik met een satéprikker om te checken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *