Pasta met Stoofvlees

Pasta met Stoofvlees

18 mei 2020
: 4
: 25 min
: 3 uur
: 3 uur 25 min

Laat de saus met het vlees zo lang mogelijk sudderen, 3-5 uur. Tip: Heb je nog saus over, dit kun je de volgende dag ook eten bij een volkoren broodje of wrap.

Door:

Ingrediënten
  • 400 gr gesneden runderstoofvlees 

  • 400 gr spinazie

  • 125 gram champignons

  • 2 stelen bleekselderij

  • 3-4 winterpenen

  • 300 gr volkoren pasta

  • 1 blik gepelde tomaten zonder zout 

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden zonder zout 

  • 100 ml halfvolle melk

  • 3 eetlepels olie 

  • 1 middelgrote ui 

  • 1 teen knoflook
Instructies
  • Stap 1 Snijd de winterpenen in kleine hapklare blokjes, de champignons in kwartjes of schijven.
  • Stap 2 Maak de bleekselderij schoon en bij voorkeur rasp je die, of snijd deze echt heel fijn. Ook de ui en de knoflook snijd je zeer fijn. Het vlees kun je een beetje grof snijden, dit hoeft niet heel fijn.
  • Stap 3 Verhit in een (sudder)pan de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook kort, voeg dan de bleekselderij en winterpeen toe. Bak dit 3-5 minuten op middelhoog vuur. Dan bak je kort het vlees mee zodat het meeste vlees aan alle kanten goed dichtgeschroeid is. Vuur gaat nu laag. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, melk en Italiaanse kruiden toe en roer dit door.
  • Stap 4 Laat dit minimaal 3 uur sudderen, langer is nog beter, zodat het vlees goed en zacht gaart. Als het wat droger kookt kun je er een beetje water bij doen.
  • Stap 5 Vijftien minuten voordat je gaat eten kook je de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Stap 6 Dan voeg je tevens als laatste de champignons aan de saus toe. Ook kun je er voor kiezen de spinazie er doorheen te koken, maar dit kun je ook rauw eten, mits schoon gewassen.

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *