Gevulde Zoete Aardappel
18 mei 2020
: 4
: 25 min
: 25 min
: 50 min
Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappel (of kilo kleine)
- 4 theelepels olijfolie
- 100 gram zwarte bonen
- 2 bosui
- 2 tenen knoflook
- 2 gele paprika’s
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 4 eetlepels pijnboompitjes
- Optioneel: groene jalapeño
- 125 gram ricotta
- 50 gram 30+ geraspte kaas
- Peper
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Stap 2 Borstel de zoete aardappel schoon en snijd deze in de lengte in, bijna door, maar net niet helemaal.
- Stap 3 Besprenkel alle zoete aardappels met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
- Stap 4 Bak in 25 minuten gaar in de oven.
- Stap 5 Prik in de aardappels om te kijken of ze gaar en goed zacht zijn.
- Stap 6 Zet 2 kommen klaar
- Stap 7 Kom 1: avocado, tomaat, paprika en bosui in kleine blokjes snijden en met elkaar mengen in een schaal. Voeg ook de pijnboompitten en bonen toe.
- Stap 8 Kom 2:
- Stap 9 de ricotta, 2 theelepels olijfolie, peper en geperste tenen knoflook in de kom doen.
- Stap 10 Lepel de zoete aardappels uit (uithollen) en doe dit in de schaal erbij.
- Stap 11 Je houdt dus uitgeholde schillen van de zoete aardappel over.
- Stap 12 Nu kun je de aardappelschillen vullen met een flinke eetlepel uit kom 2 en vervolgens en eetlepel er bovenop uit kom 1. Daarna bestrooi je de gevulde aardappel met geraspte kaas.
- Stap 13 Bak de gevulde aardappels nog eens 10 minuten op 200 graden.
- Stap 14 Serveer de overgebleven groenten er los bij!