Gevulde Zoete Aardappel

Gevulde Zoete Aardappel

18 mei 2020
: 4
: 25 min
: 25 min
: 50 min

Door:

Ingrediënten
  • 4 grote zoete aardappel (of kilo kleine)
  • 4 theelepels olijfolie
  • 100 gram zwarte bonen
  • 2 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 gele paprika’s
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • Optioneel: groene jalapeño
  • 125 gram ricotta
  • 50 gram 30+ geraspte kaas
  • Peper
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Stap 2 Borstel de zoete aardappel schoon en snijd deze in de lengte in, bijna door, maar net niet helemaal. 
  • Stap 3 Besprenkel alle zoete aardappels met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
  • Stap 4 Bak in 25 minuten gaar in de oven.
  • Stap 5 Prik in de aardappels om te kijken of ze gaar en goed zacht zijn.
  • Stap 6 Zet 2 kommen klaar
  • Stap 7 Kom 1: avocado, tomaat, paprika en bosui in kleine blokjes snijden en met elkaar mengen in een schaal. Voeg ook de pijnboompitten en bonen toe. 
  • Stap 8 Kom 2:
  • Stap 9 de ricotta, 2 theelepels olijfolie, peper en geperste tenen knoflook in de kom doen.
  • Stap 10 Lepel de zoete aardappels uit (uithollen) en doe dit in de schaal erbij.
  • Stap 11 Je houdt dus uitgeholde schillen van de zoete aardappel over. 
  • Stap 12 Nu kun je de aardappelschillen vullen met een flinke eetlepel uit kom 2 en vervolgens en eetlepel er bovenop uit kom 1. Daarna bestrooi je de gevulde aardappel met geraspte kaas.
  • Stap 13 Bak de gevulde aardappels nog eens 10 minuten op 200 graden. 
  • Stap 14 Serveer de overgebleven groenten er los bij! 
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *