Gevulde Zoete Aardappel

Gevulde Zoete Aardappel

18 mei 2020
: 4
: 25 min
: 25 min
: 50 min

Door:

Ingrediënten
  • 4 grote zoete aardappel (of kilo kleine)
  • 4 theelepels olijfolie
  • 100 gram zwarte bonen
  • 2 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 gele paprika’s
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • Optioneel: groene jalapeño
  • 125 gram ricotta
  • 50 gram 30+ geraspte kaas
  • Peper
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Stap 2 Borstel de zoete aardappel schoon en snijd deze in de lengte in, bijna door, maar net niet helemaal. 
  • Stap 3 Besprenkel alle zoete aardappels met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
  • Stap 4 Bak in 25 minuten gaar in de oven.
  • Stap 5 Prik in de aardappels om te kijken of ze gaar en goed zacht zijn.
  • Stap 6 Zet 2 kommen klaar
  • Stap 7 Kom 1: avocado, tomaat, paprika en bosui in kleine blokjes snijden en met elkaar mengen in een schaal. Voeg ook de pijnboompitten en bonen toe. 
  • Stap 8 Kom 2:
  • Stap 9 de ricotta, 2 theelepels olijfolie, peper en geperste tenen knoflook in de kom doen.
  • Stap 10 Lepel de zoete aardappels uit (uithollen) en doe dit in de schaal erbij.
  • Stap 11 Je houdt dus uitgeholde schillen van de zoete aardappel over. 
  • Stap 12 Nu kun je de aardappelschillen vullen met een flinke eetlepel uit kom 2 en vervolgens en eetlepel er bovenop uit kom 1. Daarna bestrooi je de gevulde aardappel met geraspte kaas.
  • Stap 13 Bak de gevulde aardappels nog eens 10 minuten op 200 graden. 
  • Stap 14 Serveer de overgebleven groenten er los bij! 

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *