Crostata Bosvruchten

Crostata Bosvruchten

11 mei 2020
: 40 min
: 20 min
: 4 uur

Bereidingstijd is inclusief koelen. Als je Bosvruchten vulling over houdt kun je het gebruiken bij de yoghurt.

Door:

Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 130 gr (spelt/volkoren) bloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 3 el honing
  • 4 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • Voor de vulling:
  • 200 gr diepvries bosvruchten
  • 200 ml appelsap of aangemaakte aardbeien limonade
  • 20 gr zusto of 4 el honing / agave siroop
  • 2 tl agar agar of 2-3 gelatine blaadjes
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 2 Voor de bodem mix je alle ingrediënten in de keukenmachine tot een kruimig deeg.
  • Stap 3 Vet een ronde bakvorm is van 22 cm.
  • Stap 4 Verdeel het deeg en zorg ervoor dat je vooral de bodem en de randen goed aandrukt zodat de vulling er straks in kan.
  • Stap 5 Bak 20-25 minuten in de oven (niet hoog in de oven).
  • Stap 6 Laat hierna afkoelen op een rooster.
  • Stap 7 Ga ondertussen aan de slag met de vulling:
  • Stap 8 Verwarm een sauspan op het vuur en doe hier de bosvruchten en de sap of limonade bij.
  • Stap 9 Laat het rustig warm worden tot alle vruchten zacht zijn.
  • Stap 10 Bereid de agar agar zoals beschreven op de verpakking klaar voor gebruik.
  • Stap 11 Meng nu de agar agar en de zusto of agave siroop bij de bosvruchten en eventueel met een staafmixer in de pan zorg je dat het een mooie zachte egale vulling wordt.
  • Stap 12 Zet het vuur uit en laat even afkoelen. Roer wel af en toe.
  • Stap 13 Na een minuut of 10 kun je de vulling op de afgekoelde koekbodem storten.
  • Stap 14 Laat dit nog even zo staan tot de ergste hitte er van af is en zet het dan pas in de koelkast.
  • Stap 15 Het duurt ongeveer 3-4 uur tot je de taart kan eten.
  • Stap 16 Decoreer met wat fruit.
Rate this post


2 thoughts on “Crostata Bosvruchten

  • Have you ever thought about writing an ebook or guest
    authoring on other websites? I have a blog centered on the
    same information you discuss and would really like to have you share some stories/information.
    I know my visitors would appreciate your work. If you’re even remotely
    interested, feel free to send me an e mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *