Stamppot Spinazie

Stamppot Spinazie

18 mei 2020
: 4
: 20 min
: 30 min

Door:

Ingrediënten
  • 1200 gram aardappels
  • 2 appels
  • 250 gram spinazie
  • Verse bieslook (naar wens)
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 theelepels mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  • Stap 2 Doe de 400 gram gehakt, 3 eetlepels mosterd, 1 ui, teen knoflook en 1 eetlepel olie in de keukenmachine en draai dit tot een fijn mengsel (of kneed met de handen).
  • Stap 3 Je kunt nu ongeveer 20 kleine gehaktballetjes draaien en in een ovenschaal leggen.
  • Stap 4 Bak de gehaktballetjes 20 minuten op 200 graden in de oven.
  • Stap 5 Schil de aardappels en breng deze aan de kook, laat ze koken tot deze zacht zijn en giet ze af.
  • Stap 6 Snijd de tomaatjes doormidden en de appels en 1 ui in kleine stukjes. Bak de ui, appel en tomaat in een eetlepel olie, tot de appels zacht zijn en de tomaatjes uit elkaar vallen.
  • Stap 7 Gebruik nu de keukenmachine weer of een stamper en pureer de aardappels met een eetlepel mosterd en een eetlepel olijfolie.
  • Stap 8 Voeg daarna de rauwe spinazie en gesneden bieslook toe en stamp dit goed door elkaar.
  • Stap 9 Schep de stamppot op en garneer deze met het ui-tomaat mengsel.
  • Stap 10 Gehaktballetjes server je erbij op een spiesje.
Rate this post


2 thoughts on “Stamppot Spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *