Stamppot Spinazie
18 mei 2020
: 4
: 20 min
: 30 min
Ingrediënten
- 1200 gram aardappels
- 2 appels
- 250 gram spinazie
- Verse bieslook (naar wens)
- 400 gram cherrytomaatjes
- 400 gram mager rundergehakt
- 1 ei
- 2 ui
- 1 teen knoflook
- 4 theelepels mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Stap 2 Doe de 400 gram gehakt, 3 eetlepels mosterd, 1 ui, teen knoflook en 1 eetlepel olie in de keukenmachine en draai dit tot een fijn mengsel (of kneed met de handen).
- Stap 3 Je kunt nu ongeveer 20 kleine gehaktballetjes draaien en in een ovenschaal leggen.
- Stap 4 Bak de gehaktballetjes 20 minuten op 200 graden in de oven.
- Stap 5 Schil de aardappels en breng deze aan de kook, laat ze koken tot deze zacht zijn en giet ze af.
- Stap 6 Snijd de tomaatjes doormidden en de appels en 1 ui in kleine stukjes. Bak de ui, appel en tomaat in een eetlepel olie, tot de appels zacht zijn en de tomaatjes uit elkaar vallen.
- Stap 7 Gebruik nu de keukenmachine weer of een stamper en pureer de aardappels met een eetlepel mosterd en een eetlepel olijfolie.
- Stap 8 Voeg daarna de rauwe spinazie en gesneden bieslook toe en stamp dit goed door elkaar.
- Stap 9 Schep de stamppot op en garneer deze met het ui-tomaat mengsel.
- Stap 10 Gehaktballetjes server je erbij op een spiesje.
What’s up, just wanted to say, I loved this
blog post. It was practical. Keep on posting!
I am no longer sure where you’re getting your
information, but great topic. I needs to spend a while studying more
or understanding more. Thanks for great info I
was on the lookout for this information for my
mission.