Open Appeltaart

This recipe has no ratings just yet.

Open Appeltaart

21 maart 2020
: 20 min
: 45 min
: 1 uur 5 min

Door:

Ingrediënten
  • Deeg:
  • 100 gr amandelmeel
  • 125 gr (spelt) bloem
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 eieren
  • 1 el koekkruiden
  • 1,5 el bakpoeder
  • Snuf zout
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • Vulling:
  • 5 middelgrote appels geschild
  • 1,5 el kaneel
  • 2 tl citroensap
  • 2 el suikervervanger of honing
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Stap 2 Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
  • Stap 3 Meng de stukje met kaneel, citroensap en de suikervervanger of honing. Zet dan even weg.
  • Stap 4 In een keukenmachine maak je het deeg door de eieren eerst met de kokosolie te mixen.
  • Stap 5 Dan voeg je de amandelmeel en bloem toe met de koekkruiden, bakpoeder, zout en kokosbloesemsuiker.
  • Stap 6 Mix dit tot het een deegbal is.
  • Stap 7 Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met wat kokosolie.
  • Stap 8 Neem eerst helft van het deeg en bekleed de bodem hiermee. Niet te dik maken! Kom je iets te kort kun je wel wat extra deeg pakken.
  • Stap 9 Met het overige deeg bekleed je de opstaande randen. Zodat hier de appel straks tegen aan blijft liggen.
  • Stap 10 Bij voorkeur zet je het deeg even 10 minuten in de koelkast, maar wil je door kan dat ook.
  • Stap 11 Stort het appelmengsel in de vorm en verdeel.
  • Stap 12 Bak in 45 minuten in de oven, laag tot middenhoog.
  • Stap 13 Check na een 30 minuten even hoe hard de taart gaat!

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *