Open Appeltaart

Open Appeltaart

21 maart 2020
: 20 min
: 45 min
: 1 uur 5 min

Door:

Ingrediënten
  • Deeg:
  • 100 gr amandelmeel
  • 125 gr (spelt) bloem
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 eieren
  • 1 el koekkruiden
  • 1,5 el bakpoeder
  • Snuf zout
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • Vulling:
  • 5 middelgrote appels geschild
  • 1,5 el kaneel
  • 2 tl citroensap
  • 2 el suikervervanger of honing
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Stap 2 Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
  • Stap 3 Meng de stukje met kaneel, citroensap en de suikervervanger of honing. Zet dan even weg.
  • Stap 4 In een keukenmachine maak je het deeg door de eieren eerst met de kokosolie te mixen.
  • Stap 5 Dan voeg je de amandelmeel en bloem toe met de koekkruiden, bakpoeder, zout en kokosbloesemsuiker.
  • Stap 6 Mix dit tot het een deegbal is.
  • Stap 7 Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met wat kokosolie.
  • Stap 8 Neem eerst helft van het deeg en bekleed de bodem hiermee. Niet te dik maken! Kom je iets te kort kun je wel wat extra deeg pakken.
  • Stap 9 Met het overige deeg bekleed je de opstaande randen. Zodat hier de appel straks tegen aan blijft liggen.
  • Stap 10 Bij voorkeur zet je het deeg even 10 minuten in de koelkast, maar wil je door kan dat ook.
  • Stap 11 Stort het appelmengsel in de vorm en verdeel.
  • Stap 12 Bak in 45 minuten in de oven, laag tot middenhoog.
  • Stap 13 Check na een 30 minuten even hoe hard de taart gaat!
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *