Open Appeltaart
21 maart 2020
: 20 min
: 45 min
: 1 uur 5 min
Ingrediënten
- Deeg:
- 100 gr amandelmeel
- 125 gr (spelt) bloem
- 2 el kokosolie (gesmolten)
- 2 eieren
- 1 el koekkruiden
- 1,5 el bakpoeder
- Snuf zout
- 25 gr kokosbloesemsuiker
- Vulling:
- 5 middelgrote appels geschild
- 1,5 el kaneel
- 2 tl citroensap
- 2 el suikervervanger of honing
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Stap 2 Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
- Stap 3 Meng de stukje met kaneel, citroensap en de suikervervanger of honing. Zet dan even weg.
- Stap 4 In een keukenmachine maak je het deeg door de eieren eerst met de kokosolie te mixen.
- Stap 5 Dan voeg je de amandelmeel en bloem toe met de koekkruiden, bakpoeder, zout en kokosbloesemsuiker.
- Stap 6 Mix dit tot het een deegbal is.
- Stap 7 Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met wat kokosolie.
- Stap 8 Neem eerst helft van het deeg en bekleed de bodem hiermee. Niet te dik maken! Kom je iets te kort kun je wel wat extra deeg pakken.
- Stap 9 Met het overige deeg bekleed je de opstaande randen. Zodat hier de appel straks tegen aan blijft liggen.
- Stap 10 Bij voorkeur zet je het deeg even 10 minuten in de koelkast, maar wil je door kan dat ook.
- Stap 11 Stort het appelmengsel in de vorm en verdeel.
- Stap 12 Bak in 45 minuten in de oven, laag tot middenhoog.
- Stap 13 Check na een 30 minuten even hoe hard de taart gaat!