Onthaasten @BoerenBed

Een weekend back to basic glamping bij de boer. Alleen stromend water, geen elektriciteit en zelf vuur maken op alle momenten van de dag. Toch was dat geweldig!!!! Midden in de natuur met de koeien in de wei als uitzicht. Erg rustgevend en tijd genoeg om te ontspannen. Bijzonder leuk was het om de koeien te melken, kalfjes te voeden, kippen met kuikentjes vast te houden en wandelen met Speech de alpaca. Hilarisch beest en een goede workout. Aanrader dus even zo een weekend eruit en onderdeel uitmaken van het leven op de boerderij.

WorkCation

We wilden er al enige tijd even samen tussenuit. Valencia hebben we door de huidige omstandigheden moeten verzetten en een work-vacation moest echt er even van komen. Als echte Dutchies zoeken we altijd naar een combinatie van natuur, lekker eten, fysieke activiteiten en rust om onze ideeën vorm te geven. Ideaal om dan samen een vriendinnen weekend bij BoerenBed te boeken!
De glamping tenten zijn ruim opgezet, hebben voor zes personen slaap plekken en hebben een douche en hottub. Wat heb je nog meer nodig om te ontspannen? Boekjes, hapjes en een wijntje mee en ontspannen maar!

Aankomst BoerenBed Volenbeek

Bij aankomst heeft Thea ons een geweldige rondleiding op de boerderij gegeven. Vol passie en enthousiasme verteld ze over alle activiteiten, de dieren en het boeren leven. Daarna pakten we een kruiwagen met onze spullen en verplaatsten we ons via een mooi bospad richting de glamping tent. Daar aangekomen hebben we ons geïnstalleerd en wilden we al snel op pad. Eerst maar eens een boswandeling maken met Speech, de alpaca van de boerderij. Wat hebben we gelachen en het bleek een heuse workout. Want ga je met een alpaca wandelen dan kun je verwachten dat je ook een sprintje mag trekken. Nadat we speech hadden uitgelaten bezochten we de andere kleine dieren. De konijntjes, kuikens, schaapjes en kipjes kregen alle aandacht van de kleine kindjes op de boerderij. Want wie wil nou niet knuffelen met een konijntje, je hebt zelfs de mogelijkheid om een heus leen konijntje in een hok te krijgen bij je tent.

Wat te doen?

We zijn de eerste dag naar Ermelo en Putten geweest. Deze boerderij ligt vol in de natuur, maar heeft leuke stadjes in de directe omgeving. Ideaal om te ontspannen en toch de drukte op te zoeken als je daar even behoefte aan hebt. ‘s Avonds is het heel donker, met kaarsjes verlicht je de tent en de haard zorgt voor een aangename warmte. Een zaklamp hebben we die middag nog even snel aangeschaft, want ja dat is wel handig als je in het donker over het bospaadje terug komt. De echte wollen dekens zorgen dat je ook tijdens de nazomer het nog aangenaam warm hebt en zelfs ‘s avonds verblijde de boerin ons nog met een klamboe voor de beestjes.


Je kunt diverse extra’s bijboeken bij BoerenBed. Zo ook ontbijtservice. Daar hoefden wij niet over te twijfelen, zaterdag rond negen uur kwam er een heerlijk ontbijt aan bij de tent. Met uitzicht op de wei en alle rust om ons heen genoten we van dit heerlijke ontbijt. Ook staat er een schuur vol met goede fietsen. In de omgeving is zo veel te zien en te doen en alles is op de fiets goed te bereiken. Wij fietsten naar de pluktuin maar kwamen eerst nog langs Kasteel Vanenburg, wauw wat een bijzonder mooie locatie! Een aanrader om op tijd te reserveren als je exclusief wilt lunchen of dineren. De pluktuin is een prachtige plek waar je zelf een boeket kunt samenstellen, maar waar ook groenten en fruit geteeld wordt die je zelf kunt oogsten. Dus met je mand loop je heerlijk alle paadjes door en ga je op ontdekkingstocht. We genoten daar nog even in de tuin van een cappuccino om de weg te vervolgen naar een prachtig maïsveld waar we een aantal foto’s wilden maken. We kregen wel nog even een bui op ons hoofd maar dat mocht de pret niet drukken. 

Vrolijk stapten we weer op de fiets en vervolgde de route naar de heide. De paarse velden waren adembenemend mooi! We keken onze ogen uit. Een heerlijk zonnetje scheen en zo pakten we nog wat vitamine d mee terwijl we heerlijk fietsten. We besloten de rest van de middag lekker bij de tent te blijven met een wijntje en een toastje. Even chillen en kletsen samen. Want de volgende activiteiten stonden alweer gepland. Pizza avond en helpen bij het melken van de koeien en voeden van de kalfjes. Nou we kunnen we stellen dat dit een bijzondere ervaring was. We hebben er veel van geleerd en waren blij dat de boer ons geen lastpakken vond, gelachen hebben we namelijk wel om elkaar! 

Onthaast, gewoon doen!


Wij vinden het belangrijk om jezelf tijd te gunnen, de rust en de ruimte om gewoon te zijn. Te aarden en te genieten. Dat krijg je echt kado bij een BoerenBed locatie. Het heeft iets moois dat je enerzijds je eigen plekje hebt en deels toch onderdeel mag en kan zijn wat de boerderij te bieden heeft. Een aanrader dus om dit een keer te doen. En wat een geluk, want boek je voor 5 oktober je verblijf dan krijg je met code GEZONDEDUTCHIES10 10% korting op je verblijf. Met uitzondering van kindervakanties. Boek dus snel jouw BoerenBed om te onthaasten.

Liefs
Denise & Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *