Monchoutaart

Monchoutaart

15 maart 2022
: 30 min
: 2 uur 30 min

Wil je geen gelatine gebruiken dan is agar agar een goed alternatief, verkrijgbaar bij winkels zoals ekoplaza.

Door:

Ingrediënten
  • Bodem:
  • 200 gr havermeel
  • 50 gr boter
  • 2 el maple syrup
  • 2 tl koekkruiden
  • Vulling:
  • 400 gr kwark
  • 300 gr zuivelspread light
  • 2 el maple syrup
  • 8 blaadjes gelatine
  • Topping:
  • 500 gr diepvries kersen
  • 2 blaadjes gelatine
Instructies
  • Stap 1 De Bodem:
  • Stap 2 Verwarm de oven op 200 graden.
  • Stap 3 Smelt de boter en de maple syrup in een pannetje. Voeg vervolgens de havermeel en koekkruiden toe en meng alles goed door elkaar.
  • Stap 4 Bekleed de springvorm met bakpapier en doe hier het havermout mengsel in.
  • Stap 5 Zet dit 10 tot 15 minuten in oven. Laat vervolgens goed afkoelen.
  • Stap 6 De vulling:
  • Stap 7 Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Stap 8 Meng de kwark, zuivelspread en maple syrup door elkaar tot een glad mengsel.
  • Stap 9 Voeg vervolgens het gelatinemengsel toe aan het yoghurtmengsel en roer goed door.
  • Stap 10 Verdeel het mengsel vervolgens over de bodem en zet in de koelkast.
  • Stap 11 Laat het ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast
  • Stap 12 De topping:
  • Stap 13 Bereid de overgebleven 2 blaadjes volgens de verpakking.
  • Stap 14 Doe de kersen in een pannetje en laat ze zachtjes pruttelen.
  • Stap 15 Voeg de gelatine toe aan het pannetje met fruit en roer goed door. Laat 5 minuten afkoelen.
  • Stap 16 Verdeel het kersenmengsel voordat je hem gaat serveren over de monchou taart.
Rate this post


37 thoughts on “Monchoutaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *