Aardbeien Taart

Aardbeien Taart

19 maart 2022
: 30 min
: 30 min
: 60 min

Let op wel afkoeltijd meenemen met maken van dit recept!

Door:

Ingrediënten
  • Voor de koekbodem:
  • 220 gr tarwe- of speltbloem
  • 150 gr ongezouten roomboter
  • 70 gr Zusto (of andere suikervervanger)
  • 1 ei (geklutst)
  • snuf zout
  • Banketbakkersroom:
  • 450 ml (plantaardige) melk
  • 1 vanille stokje
  • 80 gr Zusto (of andere suikervervanger)
  • 2 eidooiers
  • 3 el bloem
  • Toppen met verse aardbeien
Instructies
  • Stap 1 Begin met de banketbakkersroom, want deze moet echt een tijdje afkoelen.
  • Stap 2 Verwarm de melk in een pannetje.
  • Stap 3 Haal het merg uit het vanillestokje en doe de merg en het stokje bij de melk in het pannetje.
  • Stap 4 Wanneer melk kookt haal je het vanillestokje eruit.
  • Stap 5 Ondertussen kluts je de 2 eidooiers met de Zusto en bloem tot een papje.
  • Stap 6 Voeg dan wat melk toe aan het eidooier papje, meng goed en dit allemaal weer terug bij de melk in het pannetje.
  • Stap 7 Laat het aan de kook komen en zie het indikken.
  • Stap 8 Even 2-3 minuten op laag vuur laten pruttelen en soms roeren.
  • Stap 9 Neem een schaal en doe hier de room in. Dek af met wat vershoudfolie. Laat afkoelen.
  • Stap 10 Ga verder met de koekbodem.
  • Stap 11 Meng alle ingrediënten en kneed tot een deeg.
  • Stap 12 Dit kan met de hand of met een keukenmachine.
  • Stap 13 Leg het deeg te rusten voor 45 min tot een uur in de koelkast.
  • Stap 14 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 15 Neem een taartvorm van rond de 20 cm.
  • Stap 16 Besmeer met wat kokosolie of boter.
  • Stap 17 Bekleed de vorm met het deeg.
  • Stap 18 Bak 20-30 minuten af.
  • Stap 19 Laat afkoelen.
  • Stap 20 Snijdt de aardbeien in schijven.
  • Stap 21 Verdeel banketbakkersroom over de koekbodem.
  • Stap 22 En leg hier overheen de aardbeien.
  • Stap 23 Je kunt nog decoreren met (gesmolten) chocolade en muntblaadjes.
Rate this post


14 thoughts on “Aardbeien Taart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.