Loslaten, maar dan anders

Mirella en ik waren ons druk aan het voorbereiden op de retreat in Valencia. Aankomende vrijdag zouden we gaan vliegen, maar helaas Corona zet alles op zijn kop. Dus nu moeten we leren loslaten, echter anders dan we hadden gedacht te doen en te leren op het retreat. 

Loslaten deel 1
We leefden er zo ontzettend naar toe! Even een paar dagen voor ons zelf. Rijp voor een nieuwe ervaring, klaar om met onszelf aan de slag te gaan. Iets wat we onszelf in die drie jaar dat we Gezonde Dutchies, ons “gewone” werk, gezin en sociale leven draaien niet eerder hebben gegund. En nu moeten ons hier bij neerleggen. Overmacht speelt zijn hand… dus en het negatieve en teleurgestelde gevoel wat het oproept een plekje geven en loslaten. 

Loslaten deel 2
De maatregelen van het kabinet maakt dat we op een andere manier tijdelijk moeten gaan leven. Een beperking van onze vrijheid. Onszelf moeten gaan isoleren om voor anderen te zorgen. Het voelt zo gek, maar het is het juiste om te doen. Dus we doen het, we volgen de regels die ons worden opgedragen. In de hoop ons steentje te kunnen bij dragen.

Loslaten deel 3
Op het werk, maar ook voor Gezonde Dutchies hadden we afspraken en opdrachten in de planning staan. Die komen nu te vervallen of worden opgeschoven. Helaas dus derving van inkomsten vanuit Gezonde Dutchies, maar dan ook hier de kunst van het loslaten en positief te blijven. Vertrouwen dat we na deze ellende de handen ineen slaan om de economie weer een impuls te geven!

Loslaten deel 4 
Niet vooruit kunnen plannen. Hel! We houden van een goed georganiseerde agenda, maar alle afspraken, reisjes en gezellige dates zullen moeten wachten. Kunnen we nog wel op vakantie straks? Oh echt wat een gek idee is dit. Dat zelfs dat niet vanzelfsprekend is. We zullen moeten afwachten… en dus ook hier loslaten!

Live apart together! Deze mooie tekst kwam naar voren in een brief van een huisarts die rond gaat. Zeer toepasselijk én toepasbaar. Laten we met elkaar zorgen dat we door deze periode heen komen, door er voor elkaar te zijn, op afstand.

Liefs,
Denise

Rate this post


1 thought on “Loslaten, maar dan anders”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *