Lief zijn voor jezelf

Je lichaam is als een prachtige boom, hij kan bloeien, afsterven, maar als je de boom voeding geeft groeit hij. Wanneer de boom zon krijgt glanst hij. Kortom wat je geeft krijg je terug. Dus ga jezelf eens kleine momentjes geven. Wees lief voor jezelf.

Je kent het vast; die dagen dat je energieloos bent, moe en je trekt ook nog eens je joggingpak aan. Die dagen geven weinig energie en dragen niet echt bij aan een gezellige versie van jezelf. Goed voor jezelf zorgen doe je op verschillende manieren. Het zit in gezond eten, bewegen en ontspannen. Balans zoeken tussen inspanning en ontspanning en jezelf de nodige aandacht geven. Want zeg eens eerlijk, wanneer heb jij echt jezelf omarmd… 

Mirella

Ik trek mij terug op mijn slaapkamer, kaarsjes aan, boekje erbij. Een moment waarin ik mijzelf een cadeautje geef, namelijk ontspanning. 
Maar ik geef mijzelf ook aandacht, ik reinig mijn huid, gebruik op zijn tijd een maskertje en gebruik dagelijks een Arganolie ter verzorging! Daar straks meer over. Ook sport ik op vaste momenten, 2x per week lekker zweten. Wat soms een berg is waar ik tegenop zie, is het altijd een geschenk nadat ik het gedaan heb. Sporten geeft letterlijk energie, dit komt door de aanmaak van endorfine en dopamanine.

De laatste tijd ben ik ook bewust bezig met een positieve mindset. Dat werkt echt zo goed. Omdenken kost een beetje energie in het begin en het is ook raar, wanneer je alles naar positief ombuigt ga je echt andere energie voelen.
Als ik bovenstaande opschrijf kan ik alleen maar denken, wat ben ik lekker bezig! Wat geef ik mijzelf leuke cadeautjes in de vorm van quality time, verzorging, voeding en sport.

Denise

Gelukkig heb ik inmiddels wel geleerd soms heel bewust een stapje terug te doen, echt van mezelf even niks te moeten, op de bank te ploffen en Netflixen. Maar er zijn nog lessen te leren over zelfliefde en zelfacceptatie bijvoorbeeld. Jezelf voor 100% te omarmen en blij zijn met wie je bent en hoe je eruit ziet. Zo deden wij laatst mee aan een online challenge. Dit heeft mij veel gebracht, het heeft me inzichten gegeven die ik anders nooit zelf had ontdekt.

Regelmatig pak ik een langer moment onder de douche dan doorgaans. Lekker een bodyscrub en mijn gezicht goed reinigen onder het stromende warme water. Voor mij persoonlijk zit er ook een uitdaging in het alleen én iets voor mezelf te doen. Zo ging ik een aantal weken terug wandelen in de duinen en trakteerde ik mezelf op een lunch. Ik kwam opgeladen en met energie weer thuis. Daarnaast is sporten een essentieel onderdeel van mijn week, naast dagelijks een goede wandeling sport ik 2 tot 3 keer intensief. Qua energie kijk ik dan goed wat op dat moment past. Net als Mirella merk ik dat door sporten je jezelf beter voelt!

Arganolie

Arganolie staat al eeuwen bekend om haar unieke eigenschappen en wordt niet voor niets het vloeibare goud genoemd: het is het krachtigste anti-aging product dat je kunt vinden, onder andere dankzij het zeer hoge vitamine E gehalte dat helpt de celstructuur van je huid te regenereren. Niet voor niets zit er arganolie in alle dure anti-aging producten verwerkt. Onze huid kan deze verzorging goed gebruiken daar we merken dat de vochtbalans verandert en de rimpeltjes steeds meer zichtbaar worden.
Maar dan wil je de arganolie toch liever puur gebruiken? Meer effect voor minder geld. Arganolie is behalve aan vitamine E ook rijk aan mineralen en onverzadigde vetzuren, waaronder Omega 3 en 6. Het is verzorgend, werkt als anti-aging, is vocht inbrengend en versterkt de afweerfuncties van de huid. Natuurlijk ook te gebruiken voor je hele lichaam!

Top 10 Must do’s

Sta op met een ritueel, lekker bak koffie of thee en een glas water met citroen. Neem de tijd ‘s ochtends;
Verminder de prikkels ‘s avonds, zet je telefoon om 21.00 uur echt uit;
Volg een ritueel voor je naar bed gaat. Je gezicht reinigen, lekker schoon het bed in. En smeer je gezicht en decolleté in met Arganolie van Anna Pure deze olie verzorgt en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van huid, haar en nagels;
Lees een half uur per dag eens wat ontspannends, een boek, magazine of de krant;
Neem een smoothie tijdens de lunch, fruit & groenten power;
Beweeg elke dag een half uurtje;
Ontspan door het volgen van een meditatie of (Nidra) yoga of gewoon door even te liggen met een muziekje;
Kies bij een dipje juist voor groenten, zoals een verse soep; 
Gebruik (enkele) supplementen ter ondersteuning van je weerstand en energie;
Geef je zelf liefde en aandacht, accepteer wat is en benoem elke dag de positieve dingen van deze dag!

Succes met onze tips! We hopen dat je ook meer voor jezelf kiest en liever voor jezelf zult zijn. Liefs Mirella & Denise

Rate this post


2 thoughts on “Lief zijn voor jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *