Kruidentuin @ home

HRBS

Ben jij al bekend met HRBS ?

Verse kruiden, lekker, gezond en het staat ook nog eens heel mooi!
HRBS werkt met kwekers die kijken naar de aard van de natuur. Hun doel is om zo duurzaam mogelijk te produceren met respect voor de loop van de seizoenen en aandacht voor de plant. Zij handelen naar het idee van gesloten ecosystemen waardoor ongewenste insecten op een natuurlijke manier zo goed mogelijk uitgesloten kunnen worden.

Verse kruiden zijn een prima smaakmaker in een maaltijd, de aroma’s komen vrij als je kruiden op een juiste manier verwerkt. De intentie van HRBS is om de afstand van boer tot bord (farm to fork) te minimaliseren. Door te werken met meerdere kwekerijen verspreid over Nederland kan HRBS de afstand van de kweker tot gebruiker verkorten, velen malen efficiënter maken en met alle eerlijkheid zeggen dat we lokaal produceren. De trays worden opgekweekt bij de kwekerij en afgeleverd door het HRBS team aan de voordeur. 

Gebruik van verse kruiden

Wij probeerden een aantal kruiden, puur, verwerkt in eten of in de thee. Het staat zo mooi dat elke foodblogger dit in huis zou moeten hebben! De bezorging ging vlekkenloos, mooie trays met kruiden stonden in onze keuken te shinen. Doordat de kruiden voor het pakken staan,  gebruikten wij ze echt wel bij elke maaltijd. In smoothies, bowls, havermoutpap, salades, soepjes en warme maaltijden, kortom geen gerecht zonder verse kruiden.
Wat dacht je van citroenmelisse, gekenmerkt door een frisse citroensmaak. De bladeren van de citroenmelisse kunnen in vele gerechten worden gebruikt!
Zo maakten wij er een dressing van; 1 deel olijfolie, 1 deel witte wijn azijn, 1 deel fijngesneden citroenmelisse  en 6 frambozen. 

Munt is er in vele soorten, zo hadden wij o.a. Marokkaanse munt. Munt doet het goed bij zowel groente, als fruitgerechten. Natuurlijk is het kruid ook goed te gebruiken in een verse muntthee of mojito. Peterselie heeft enigszins houtige nuances. Peterselie is heel geschikt om met andere kruiden te mengen. Het wordt vaak gebruikt als garnering en uiteraard in de boullion. De uitgesproken smaak van tijm is pittig-zoet. Het is een veelgebruikt kruid bij groente, vis, vlees en sauzen. Vooral bij gestoofd vlees en bonengerechten, maar ook in zoete gerechten komt tijm goed tot zijn recht.

Hobbykok of professional

Als professional doe je er goed aan om op deze wijze je kruiden te presenteren. Het geeft meteen sfeer, het ruikt heerlijk en je laat een beleving zien door de verse kruiden te knippen. Maar waarom ook niet gewoon thuis? In plaats van een bos bloemen zet je groen in huis met een dubbele functie. Het staat mooi, maar je kunt het ook gewoon gebruiken.

HRBS

HRBS heeft 3 verschillende combinaties voor je geselecteerd, lees er meer over op de site van HRBS
1. Special ’Tea’ Selectie van Hrbs perfect voor in de thee . 
2. Spice up your Dish Selectie van Hrbs perfect als toevoeging aan de maaltijd. 
3. Seasonal Party Mix, iedere 3 maanden selecteren wij Hrbs die passen bij het seizoen.

Meer info of proberen? Check www.hrbs.com, wij gaan nog even door met oogsten, want je kunt de kruiden ook prima invriezen. Maar wat gaan we die trays missen in onze keukens, het staat zo mooi en ruikt zo lekker. Wij vinden het een fantastisch concept.

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *