Cooqing @ Lucas Rive

Als echte foodie is koken, bakken en eten je passie en ben je hier dan ook graag mee bezig. Misschien zelfs wel dag en nacht omdat je weer eens een nieuw recept bedenkt of uren in de keuken staat om iets te maken. En wanneer het gelukt is moet die perfecte foto ook nog gemaakt worden. Hoe tof is het dat je dit alles kan doen in de keuken van een professional, van een echte chefkok! Dan moet je snel verder lezen over het concept cooqing en wat wij hebben beleefd!

Cooqing

Wij hebben onze cooqing mogen doen in de keuken van Restaurant Lucas Rive in Hoorn onder leiding van Chef Lucas en zijn brigade. Een warm welkom van het gehele Lucas Rive team stelden ons meteen op ons gemak. Lucas heeft een lange weg afgelegd om een sterrenchef te worden! Wij waren dan ook erg onder de indruk van zijn verhaal. Zo mooi dat iemand enorm begaan is met eten, het creëren van mooie smaakvolle gerechten, zijn gasten een belevenis wilt geven in zijn restaurant en dan ook nog eens als doel heeft zijn brigade op te leiden tot de besten in het vak.

Tijdens de cooqing wordt de tijd genomen om uit te leggen wat er allemaal gemaakt wordt en hoe, ter voorbereiding van de avond zelf, maar ook voor later die week. Er was toevallig ook weer een nieuw menu in de maak! Natuurlijk ga je zelf aan de slag. Zo begonnen wij met het schoonmaken van coquilles en het snijden van de octopus. Werd er kreeft schoon- en klaargemaakt voor bereiding, bloedsinaasappel partjes gesneden, dit alles op de wijze zoals een professionele kok dat doet. Dus je leert hiermee ook verfijnde technieken. Uiteindelijk hebben we geholpen met het maken van de verschillende amuses en een bijzonder lekker choco bombe met advocaat vulling als onderdeel van het toetje. Je snapt al dat we ondertussen ook lekker aan het snoepen en proeven waren.

Om je heen zie je iedereen heel hard werken, als een geoliede machine weet iedereen wat ie moet doen, of waar ze even bij de ander moeten helpen. En ondertussen staan ze klaar voor jou om je te helpen, vragen te beantwoorden of ze komen even checken of je het wel goed doet natuurlijk! Uiteindelijk moet dit alles wel aan de gasten uitgeserveerd gaan worden, dan voel je wel een klein beetje druk hoor! Je wilt en moet het goed doen.

Ervaring

Wij hebben bijzonder genoten en vonden dit een prachtige ervaring. Nog niet eerder hebben we zo zen in een keuken gestaan. Je laat het je gewoon overkomen en moet er echt van genieten! Dat ligt voor een deel aan jezelf, maar de chef en de brigade hebben hier natuurlijk ook een grote invloed op. Zelfs voor hen is het leuk om je op sleeptouw in de keuken mee te nemen, geeft ook weer eens een andere dynamiek. Een win-win situatie dus.

Foodbloggers

Voor deze cooqing hebben we collega foodbloggers uitgenodigd om met ons te komen dineren. Zodat we extra goed kunnen laten zien hoe bijzonder het is dat wij voor hen de hele dag in de keuken hebben gestaan en we met zijn allen konden genieten van het heerlijke eten. Dit doe jij dus dan voor jouw familie, ouders, gezin, collega’s of vrienden!
Foodbloggers zouden geen foodbloggers zijn als er niet van elk gerecht een prachtige foto gemaakt zou worden! Een bijzonder ervaring voor het gehele team van Lucas Rive om te zien hoe dit leeft onder foodbloggers met zo een grote passie voor eten. Mede dankzij Luuk, Francine, Marisa, Claudia, Andrea, Franka en Gideon is het een fantastische avond geweest.

Bijzonder dank aan Yvonne die dit vanuit Cooqing mogelijk heeft gemaakt.
Yvonne en haar man hebben het concept Cooqing bedacht vanwege de overtuiging dat je als hobbykok dichterbij je favoriete chefkok of restaurant moeten kunnen komen, om die verbinding te maken en het aan twee kanten iets moois brengt. Cooqing wordt nog enorm doorontwikkeld en zitten zij nog vol met ideeën. Zo kun je binnenkort ook de Cooqing Box bestellen en een sterrenmenu voor 4 personen thuis maken!

Nieuwsgierig naar Cooqing, kijk op hun website www.cooqing.nl en ontdek de mogelijkheden, wie weet zit jouw favoriete restaurant er wel bij en kook jij binnenkort voor jouw eigen persoonlijke gasten!
Wij kunnen het je in ieder geval aanraden het wordt iets om nooit te vergeten.

Liefs,

Denise en Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *