We Love Chocolate

De Bonte Koe Chocolade

Ik ken maar weinig mensen die chocolade helemaal niet zo lekker vinden. Blijken Nederlanders vooral de melk chocolade te eten, maar is puur echt beter en past dit prima in een gezonde levensstijl. Daar later meer over. Mirella en ik zijn echt heel groot fan van deze lekkernij. Juist omdat deze zo veelzijdig smaakt en gebruikt kan worden. Ook de chocolatiers zijn op ontdekking en in ontwikkeling, want er is op dit moment al zo veel meer op de markt dan een paar jaar geleden. Er worden heuse vegan repen geproduceerd, maar ook is de mogelijkheid voor een gezonde(re) chocoladereep binnenkort voor het grijpen. Hierom werden wij uitgenodigd bij de Bonte Koe Chocolade in Den Haag.

De Bonte Koe Chocolade

Eerst even vertellen dat dit van oorsprong Schiedamse familiebedrijf nog steeds op ambachtelijke wijze hun producten maken, geen grote productiemachines! Ze bestaan inmiddels 30 jaar en de nieuwe generatie van deze familie is aan de beurt om het bedrijf voort te zetten. Toch is het een kracht dat zij 20 jaar oude recepten nog steeds gebruiken voor hun bonbons in de winkel en is de Bonte Koe Chocolade een begrip in Schiedam en Rotterdam. Met een basis assortiment en aanvullend een wisselend seizoensassortiment weten ze hun klant steeds weer te verrassen.

Zo kwamen wij in hun nieuwe winkel in Den Haag binnen voor een workshop en viel het ons al snel op dat dit niet de standaard bonbon winkel is. Het pand is een voormalig slagerij geweest en met een knipoog hebben ze die uitstraling en details als basis voor de winkel genomen. Het is er dus licht, overzichtelijk en je kijkt je ogen uit. Maar je neus neemt als eerste waar, de geur van chocolade zodra je binnen stapt.

Chocolade

Zoals ik al vertelde zijn Nederlanders vooral melk chocolade eters, dit zit natuurlijk barstensvol suiker en is dus niet gezond te noemen. Zeggen we niet dat wij dit nooit eten, maar wij eten toch liever puur. Het % wat aangegeven wordt betreft de cacaogehalte en is hoe hoger hoe beter voor je, maar je moet scherp blijven op de toevoeging van suiker, want ook aan pure chocolade wordt suiker toegevoegd. Bij de Bonte Koe Chocolade willen ze inspelen op de behoefte die er is om gezonder te snoepen. Dit betekent al snel minder tot geen gebruik van suiker. Je kunt tevens andere keuzes maken met betrekking tot gebruik van melk en room, maar ook vullingen van bonbons die je zou kunnen aanpassen. Een uitdaging die zij graag aangaan. En wij zijn natuurlijk reuze benieuwd wat dat gaat opleveren!

Chocolade heeft vele gezondheidsvoordelen, wat een mazzel!
En dan hebben we het wel over pure chocolade van minimaal 70-85% cacao. Cacao bevat veel vezels en mineralen zoals magnesium en ijzer. Pure chocolade kan de doorbloeding verbeteren en een (positief) effect hebben op de bloeddruk, dit kan namelijk wat dalen. Bij regelmatige consumptie (geen overconsumptie) is er een verminderd risico op hartaandoeningen en verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen waar je geheugen weer baat bij heeft! Maar nogmaals pure chocolade bevatten veel calorieën. Wees je hier van bewust want dit is de keerzijde waarom je er niet te veel van moet snoepen.

Workshop

Bij de Bonte Koe Chocolade snappen ze heel goed wat hun klant waard is, daarom willen ze de verbinding met klanten nog beter aan gaan door het geven van workshops. Gezellig in de winkel onder leiding van een chocolatier ben je een twee uur zoet je eigen bonbons aan het maken.
Er wordt van alles uitgelegd, maar er is ook zeker ruimte voor een praatje en het stellen van vragen. Ondertussen komen de klanten binnen en wordt er hard door gewerkt. Super leuk om dit eens zo te kunnen bekijken.

Kortom we hebben deze dag veel geleerd en vinden het zo ontzettend leuk om te merken dat elke branche zijn overwegingen maakt wat gezond is, wat past en wat nodig, maar dat je ook best wel eens gewoon mag nemen en genieten van wat er is. Deze dingen kunnen ook mooi samen gaan, als je maar kan kiezen!

Rate this post


2 thoughts on “We Love Chocolate

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.