Koffieleuten opgelet!

Wij zijn echte koffiedrinkers, het liefst drinken we een lekkere cappuccino, maar daar waar de koffie van goede kwaliteit is en omdat het net iets gezonder is, drinken wij koffie ook zwart. Dit jaar hebben wij meer focus op eerlijke en duurzame producten. Ook willen we graag weten waar het product vandaan komt of in ieder geval het verhaal achter het product kennen. We maakten daarom kennis met Wakuli coffee en nemen je in deze blog mee in het verhaal en de smaak!

post wakuli

Koffiebonen
Eerst even de indruk van Mirella betreft de koffie, want zij kreeg voor haar koffiemachine verse koffiebonen opgestuurd.
Mirella:
Als ik de zak open komt er een romige koffie geur mij tegemoet. Over het algemeen vind ik koffie lekker ruiken, maar vaak valt de smaak dan tegen. Ik begin met de zak NGula – dr Congo, mooie bonen licht gebrand. Ik zet er koffie en cappuccino mee, want dat vind ik erg verschillen. Waar een koffieboon voor een koffie prima geschikt kan zijn, kan hij te zwak zijn voor een cappuccino met als gevolg dat je een beker melkachtige koffie drinkt. Deze koffie valt niet tegen, subtiel, romig, en een zachte afdronk. Voor een koffie een perfecte boon, met een smaakvolle afdronk. Deze koffie vind ik echt perfect voor elk moment van de dag, maar vooral s’morgens vroeg op mijn nuchtere maag is dit een plezierig bakje koffie.

koffie en cappuccino

Voor de cappucino geef ik toch voorkeur aan een sterkere smaak. Ik probeerde de Wakuli Blend Peru en Brazielie. De geur is al krachtiger, de boon iets donkerder. De smaak ervaar ik als wat steviger, maar over smaak valt niet te twisten. De zakken staan trouwens super op je keuken, ze zijn mooi, kleurrijk en toch rustig. Feitje, ik gebruikte een zak van 225 gram voor een week. Er is ook filtermaling beschikbaar en binnenkort zijn ook cups te verkrijgen!

Het verhaal
Uit onderzoek van de International Coffee Organization blijkt dat wij Nederlanders gemiddeld 8,4 kilogram koffie per jaar drinken. We zijn dus enorme koffieleuten want we staan in de top 5 van de wereld! En de meest genoemde reden waarom we koffiedrinken is echt omdat we het simpelweg lekker vinden. Reden genoeg dus om verder kennis te maken met Wakuli.

De productie van koffiebonen wordt helaas niet dicht bij huis gedaan. Koffiebonen komen van ver en kennen een lange geschiedenis. Door de persoonlijke ervaringen als adviseur in deze landen met de koffieboeren en de wijze waarop zij onderhevig waren aan de grote machtige spelers besloten Yorick en Lukas dat het anders kon. Na een crowdfundingactie konden zij in 2019 van start met Wakuli. Op hun website kun je heel veel informatie vinden, duidelijk en transparant, dat vinden we belangrijk. Onder andere dit stukje informatie zegt iets over het gedachtegoed van Wakuli:
‘Wakuli gelooft sterk in het promoten van de principes van circulaire economie om afvalstromen te herwaarderen en de milieu-impact van het ‘farm-to-cup’ principe te verminderen. We kiezen dan ook alleen de allerbeste groene bonen van boeren die hun koffies duurzaam verbouwen en waar ze ecosystemen in stand houden. We ondersteunen coöperaties die gericht zijn op het verbeteren van de sociale en economische situatie van lokale samenleving met behoud van cruciale traditionele kennis.”

Samenvattend staan er drie zaken centraal die met elkaar verbonden zijn namelijk een beter en eerlijk verdienmodel voor de boeren, de koffie moet van goede kwaliteit zijn en de consument moet op makkelijke wijze van deze (betaalbare) koffie kunnen genieten. Dus bezorgd Wakuli de koffie bij je thuis! Wakuli stemt de bezorging af op jouw verbruik, dus je koopt op maat in en hebt zonder dat je er zelf bij na hoeft te denken altijd lekkere, verse koffie in huis. Het past helemaal in de tijd van nu. En zeg nu zelf dat een goede kop koffie toch echt het verschil in je dag maakt! Dus waarom niet elke dag en bij elke kop genieten?

wakuli bonen

Wakuli zelf proeven met 50% korting
Je kunt Wakuli nu ook zelf proberen met een kortingscode van Gezonde Dutchies. Volg de onderstaande instructies:
1. Ga naar coffee.wakuli.com;
2. Kies je koffiesoort: bonen, filtermaling, espressomaling of cups;
3. Kies je frequentie: 1 keer per week, elke 2 weken, etc;
4. Vul je gegevens in;
5. Vul bij betalen eerst kortingscode koffievoorducthies in;
6. Ontvang 50% korting op je eerste levering en rond je betaling af volgens de instructies.

We zijn natuurlijk benieuwd wat jij van de koffie vindt. Je kunt Wakuli ook op Instagram vinden @wakulicoffee en laat je inspireren!

Rate this post


3 thoughts on “Koffieleuten opgelet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *