Kersttaart!

Voor de bodem:
100 gram havermout
100 gram dadels
50 gram studenten haver 
60 gram kokosolie ( gesmolten )
2 eetlepels honing of zusto
175 gram amandelen

Voor laag 1: 
Sap van 1 citroen
6 gelatine blaadjes
6 passievruchten
500 gram Griekse yoghurt

Voor laag 2:
400 gram bevroren fruit 
2 eetlepels zusto
8 gelatine blaadjes
Decoratie naar keuze!

Bereiding:
Begin met de ingrediënten van de bodem, doe deze allemaal in de keukenmachine en zorg dat het een fijn mengsel wordt. Pak een taartvorm en bekleed deze met bakpapier. Doe het mengsel in de taartvorm en druk deze gelijkmatig met een lepel goed aan. Je krijgt nu een egale taartbodem. Zet de bodem direct weg in de koelkast.

Nu gaan we de 2e laag maken, hiervoor meng je de yoghurt en het vruchtvlees van de 6 passievruchten.
Leg de gelatine blaadjes in koud water tot ze slap zijn. Zet een pan op het vuur en doe er sap van 1 citroen in, let op niet laten koken. Wanneer de citroen sap warm is voeg je de gelatine blaadjes toe en lossen deze tijdens het roeren op.
Haal de pan van het vuur en doe het gelatine citroen mengsel door het yoghurtmengsel. Giet nu het mengsel op de bodem van de taart en zet ook meteen weer terug in de koelkast.

Wacht met deze stap even een uurtje tot de laag van net iets stijf is.
We gaan de laatste laag maken. Zorg dat je diepvries fruit laat ontdooien, zet bijvoorbeeld het zakje even in heet water. Als het fruit zacht is ga je het pureren, voeg 2 eetlepels zusto toe. Leg ondertussen de gelatine blaadjes in koud water te weken. Zet ondertussen het fruit mengsel op het vuur en los vervolgens de zacht geworden gelatine blaadjes er in op. Laat het geheel een beetje afkoelen, tot het stijf begint te worden. 
Deze laag kun je weer op de yoghurt laag gieten, let op dat de yoghurt laag wel al stijf is.

Nu kun je de taart voor 3 uurtjes in de koelkast zetten, dus maak deze taart gewoon lekker een dag voor de kerst. Decoreren kun je vlak van te voren, ga lekker los met fruit of een keertje met wat zoet. Serveer deze taart in kleine stukjes want hij is best vullend!  


Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



1 thought on “Kersttaart!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *