Kerstige Havermoutgebakjes
13 december 2019
: 4
: 10 min
: 20 min
: 30 min
Ingrediënten
- 5 dadels
- 25 gr amandelmeel
- 100 gr havermout
- 3 el gesmolten kokosolie
- 2 el agavesiroop
- Plantaardige yoghurt (smaakje mag ook, kies wel zonder toegevoegde suikers)
- Rode bessen
- Muntblaadjes vers
- Frambozen
- Aardbeien
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stap 2 Maak van de havermout meel en mix dit met de kokosolie, dadels en agavesiroop tot een deeg.
- Stap 3 Vul 6 muffinvormpjes met een bodempje deeg en vul de randen op zodat je een bakje krijgt.
- Stap 4 Bak deze 20 minuten af in de oven, de korst moet wel goed gaar zijn zodat bij het afkoelen dit goed hard wordt.
- Stap 5 Laat de bakjes dus even afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
- Stap 6 Vul de bakjes met plantaardige yoghurt garneer met besjes, munt en bovenop een brokje chocolade van Nucao reep.