Kaneelbroodjes met Thee
11 december 2020
: 8-10
: 35 min
: 1 uur
Rekening houden in dit recept met een uur tijd om te rijzen. Serveer er jam en zure room bij.
Ingrediënten
- 140 gr kokosolie
- 200 ml soja melk
- 1 banaan
- 1 zakje gist
- 1 el stevia zoetstof (of zusto)
- 1,5 el kaneel
- 1 el kerst thee (christmas dreams van tea street)
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr tarwemeel
- 100 gr amandelmeel
- Om in te smeren vooraf:
- 1 el jam ( zelfgemaakt of zonder suiker)
- 1 el water
Instructies
- Stap 1 Laat de kokosolie smelten in een steelpannetje op laag vuur.
- Stap 2 Verwarm in een ander pannetje de sojamelk en laat de thee er 5 minuten in wellen (zakje of infuser).
- Stap 3 Gewoon zoals je thee zet alleen nu met melk. De melk neemt de smaak van de thee en ook de kleur aan.
- Stap 4 Giet de gesmolten kokosolie bij het melk mengsel.
- Stap 5 Meng in een beslagkom de bloem met de gist, zoetstof, kaneel en banaan.
- Stap 6 Kneed het tot een nat deeg.
- Stap 7 Rol het deeg hierna uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoek van ongeveer 30 x 45 cm.
- Stap 8 Rol de deeglap vanaf de lange kant op tot een dikke rol.
- Stap 9 Snijd de zijkantjes eraf en snijd de rol in 8/10 gelijke stukken. Leg ze naast elkaar in een ruime ovenschaal, er mag wat ruimte tussen de broodjes zitten.
- Stap 10 Dek de ovenschaal af en laat het 20 minuten op een warme plek rijzen.
- Stap 11 Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Stap 12 Bestrijk de broodjes met een mengsel van een eetlepel jam en water.
- Stap 13 Bak de broodjes een uur af op 175 graden.
- Stap 14 Haal de broodjes uit de oven en snijdt ze door het midden, beleg ze met jam en zure room en serveer ze het liefste warm.