Courgette soep met Garnalen
11 december 2020
: 2
: 10 min
: 20 min
: 30 min
Wij maken de soep in een Froothie Evolve Blender die ook kookt. Dan is je soep in 20 minuten klaar!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 1 groenten bouillion blokje
- 2 takjes munt
- 60 gr kookroom (kan ook plantaardig)
- 400 ml water
- zout en peper
- olijfolie (mild)
- Voor de garnering:
- 2 el opgeklopte slagroom (beker uit koelvak)
- 1 tl mosterd
- 1 el roze (gekookte) garnalen
- paprika poeder
Instructies
- Stap 1 Snijd de ui en courgette in fijne stukjes.
- Stap 2 Pers de knoflook uit.
- Stap 3 Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, de blokjes courgette en knoflook 3 minuten aan.
- Stap 4 Voeg het water, kookroom en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- Stap 5 Scheur de blaadjes munt van de takken, hak fijn en voeg toe.
- Stap 6 Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Stap 7 Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer of in hittebestendige blender.
- Stap 8 Serveer de soep in diepe borden.
- Stap 9 Meng de slagroom met de mosterd schep in het midden een eetlepel slagroom.
- Stap 10 Bestrooi de garnalen met wat paprika poeder en leg deze op de slagroom.
- Stap 11 Garneer de soep eventueel met een takje munt.