Je focus verleggen…

Wanneer afvallen niet je focus meer heeft!

Zoals ik al in een eerdere blog schreef wil ik tien kilo kwijt. De weg ernaartoe gaat alleen dit keer veel moeizamer tot grote frustratie van mijzelf.  Wekelijks drie keer sporten, gezond eten en toch aankomen, hoe dan?! De afgelopen week schreef ik de blog over mijn weg naar minder kilo’s. Maar ook de weg naar een gezondere Mirella, aandacht voor lichaam en geest is belangrijk.
Daarom besloot ik de weegschaal vaarwel te zeggen even gewoon focus op mijn lichaam en niet op het cijfer.

Missie!

De uitdagende missie was een grote wandeltocht in Limburg, het Krijtlandpad lopen.
Terwijl er in Nederland een ware hittengolf aan de gang was, trok ik mijn wandelschoenen aan om 100 km te gaan wandelen. Niet voor de lol in deze temperaturen, maar alle overnachtingsplekken waren al geboekt dus afzeggen was geen optie. De hitte was enorm, het zweet droop al van je neus af, terwijl je niks deed. Vol energie pakten Rick (mijn vriend) en ik onze rugtassen in. Want wandelen is één ding, maar je moet ook je bagage meedragen. Wandelschoenen aan, even ontbijten in het hotel en op naar Valkenburg. Daar begonnen we aan onze eerste wandeldag in een hele mooie omgeving. Als ik er aan terug denk wil ik weer, want het afzien was de moeite waard. Nee we hadden dit nog nooit gedaan, dus zouden we het redden? Buiten de fysieke inspanning is vier dagen wandelen met manlief ook een relationele uitdaging. Hebben we nog wel wat te bespreken na acht uur op een dag gewandeld te hebben. We namen ons voor tussen de gesprekken door ook af en toe een muziekje te gaan luisteren. Hahaha wat een illusie, praten ho maar! Wanneer je met 38 graden de hoogste berg van Limburg op moet, ben je snel uitgekletst. Boven op de berg wist ik niet of ik moest lachen of huilen! Mijn voeten deden zeer, ik had het heel heet en had mega dorst. Op een gemiddelde wandeldag dronk ik al snel twee liter in een uurtje weg, ik was uitgedroogd haha.
We wandelden vier dagen met ups en downs, de blaren, de hitte het was zwaar, maar ik heb zo enorm genoten! Vier dagen werken aan body en mind, want wat een ruimte geeft het je als je alleen meer bezig bent met de natuur, met je wandeling en overleven.
Ik kijk al uit naar de volgende wandel uitdaging.

Eenmaal thuis

Bij terugkomst was mijn ontspannenheid meteen weg. Ik ben mantelzorger en moest iemand gaan verhuizen naar een hospice. Een heftig en emotioneel impact op mij en mijn omgeving. De stress hiervan voelde ik in mijn lichaam, de onrust. Ik heb letterlijk drie dagen de stekker er uit getrokken, geen socialmedia, veel slapen en weer terug naar de basis. Die basis is veel belangrijker dan het doel afvallen. De basis in mijn leven is genieten, rust, ruimte en goed voor mijzelf zorgen. Niet strijden tegen perfectie, maar zijn wie ik ben en daar het optimale uit halen.
Dus de weegschaal is opgeborgen, ik kook heerlijk, geniet van het foodbloggen en sport er lekker bij! Acceptatie is iets wat heel lastig is en zal blijven, maar het geeft je zoveel meer rust. Misschien dat er over een maand wel verassende resultaten zijn, misschien ook niet. Maar goed in je vel zitten is zoveel belangrijker dan dat cijfer op de weegschaal! Het leven is veel te kort, haal er het beste uit.

Liefs,

Mirella

 

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *