Hoe is het nu?

Inmiddels ruim een maand verder na het schrijven van mijn vorige blog over hoe moe ik me voel(de).

Ik ben uiteindelijk nog naar de huisarts gegaan en daar heb ik bloedonderzoek laten doen. Schildklier werkt naar behoren, nierfunctie ook prima en geen bloedarmoede, wel een kleine verhoging van mijn leverwaarden wat de vermoeidheid kan verklaren naar aanleiding van een sluimerend virus.

Gelukkig iets logisch, maar ik was nog niet helemaal oké met het antwoord.. vermoeidheid is te verklaren, maar mijn duizeligheid, hoofdpijn, neerslachtigheid en gewoonweg geen energie hebben daar is niet volledig antwoord op gekomen.

Bijnieruitputting

Ik bedacht me dat ik een paar maanden terug die haarscan analyse van celluable heb laten doen. Met als uitkomst dat ik alert moest zijn met betrekking tot mijn gezondheid op bijnieruitputting. In combinatie met te kort aan vitamine B5 en B6, Magnesium en Omega 3. Ik heb het eerlijk gezegd toen een beetje weggewuifd, zo van, als ik nu weer wat strakker op mijn voeding ga letten dan komt het wel weer goed. Gezien dat namelijk één van de belangrijke pijlers is om aan te vliegen. 

Nu ik terug kijk op de afgelopen weken valt alles op zijn plek. Die bijnieruitputting krijg je niet snel van de een op de andere dag. Dit gaat gestaag en komt vooral voort uit (lichamelijke) stress. Hoewel ik zelf mentaal de gebeurtenissen niet direct als stress ervaar doet mijn lichaam dit wel. Het verstoort de aanmaak van cortisol dat is een belangrijk hormoon die werkt als ontstekingsremmer voor het lichaam. Eigenlijk ben ik mijn lichaam aan het uit putten door dat ik niet op een juiste manier de energie aanmaak en verbruik die het nodig heeft. Dit resulteert in allerlei symptomen, waarvan moeheid de meest voorkomende.

En laten die symptomen nu dus inderdaad kloppen en zijn deze verergerd of er zijn er in de afgelopen weken symptomen bij gekomen. Zoals de hoofdpijnen, het bewustzijn verliezen, de dutjes en spontaan in slaap vallen, instorten en geen energie meer hebben ook na het sporten.

denise2

 

Wat ben ik gaan doen?

Ik ben gaan minderen met koffiedrinken, oeps dingetje! Maar het moet. En het gaat super goed. Ik neem over het algemeen twee kopjes per dag. En de verslaving van het zo lekker vinden en nodig hebben zat dus echt in mijn hoofd. Verder ben ik inmiddels aan de vitamine B supplement en magnesium.  Na een week slikken merkte ik al een duidelijk verschil in positief stijgende lijn. Ik probeer mijn lichaam nog meer rust te geven wat het nodig heeft, echt mezelf in acht nemen dus. Daarnaast probeer ik het juiste moment te kiezen voor een sportactiviteit en laat ik deze niet al te lang duren. Wanneer ik sport en mijn lichaam wil niet, dan stop ik, heel erg balen, maar ik heb mijn energie nodig om de dag door te komen en niet om mijn voorraadje er in een half uur doorheen te jagen met sporten. Gelukkig ben ik op vakantie en ben ik hopelijk mijn lichaam en natuurlijk mijn hoofd aan het ont-stressen.  

De echte uitdaging!

Ik zal wellicht toch moeten gaan mediteren. Bewust momenten van rust nemen en gaan focussen op mijn ademhaling en geest leegmaken. Sowieso ga ik toch nu weer structureel aan de yoga, want sinds ik daar mee ben gestopt zijn deze klachten dus ook erger geworden. Wauw bizar dat ik, nu ik dit opschrijf, dingen zo duidelijk worden.

Wil je meer weten over bijnieruitputting check dan www.bijnieruitputting.com voor info. Erg waardevol om deze kennis te hebben. Je kan er wellicht iemand mee helpen want ook vrouwen die richting de overgang gaan hebben deze symptomen waarbij artsen het vaker wijten aan de overgang en voorbij gaan aan bijnieruitputting. Ook niet fijn maar wel op een andere manier iets aan te doen!

De haaranalyse van celluable heeft mij nu echt bewezen dat dit berust op feiten van gegevens die jouw haarzakje opslaat en bewaard. Ik raad het echt iedereen aan om eens te doen en aan de slag te gaan met de uitkomsten! Benieuwd of het jou ook gaat helpen? Ik geloof het wel!

Ciao uit een zonnig italië!

Liefs,

Denise

Rate this post


6 thoughts on “Hoe is het nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *