Is het al 2019?

Ik heb een soort van noodzaak dat het 2019 gaat worden. Nou ja dat is mijn gevoel. De laatste 5 maanden van 2018 waren wat mijn gezondheid betreft niet de meest fijne maanden. Dus wil ik heel graag mijn ”slechte” gezondheid achter gaan laten in 2018….

Als ik kijk naar alle andere dingen in mijn leven heb ik serieus niks te klagen, laat ik dat voorop stellen. Maar ik heb een strijd met mezelf gevoerd de afgelopen periode. Meer willen dan je kunt, maar toch ook niks willen. Niet of minder kunnen genieten kortom een saaie doos zijn gewoonweg omdat je de energie er niet voor hebt. Zo kijk ik vooral naar mezelf, want ik herkende mezelf niet als de energieloze Denise. De huisarts kon niks vinden, kerngezond was het antwoord. Toch gaf hij me wel iets anders mee. Ik heb alle signalen van mijn lichaam gemist omdat ik mentaal zo sterk ben. Ik kan dus rete goed relativeren, dingen snel van me af zetten, nuchter naar dingen kijken hoewel ze emotioneel gerust wel een hoop met mij doen. En vooral stressvolle situaties die ik kort in mijn hoofd ook wel zo ervaar hebben een grotere invloed op mijn lijf. Mijn lijf heeft dus letterlijk gezegd: STOP! 

En toen…

Vooral in de omgeving van andere mensen en met name in groepen zoals op een verjaardag of festival had ik het moeilijk. Ik had last van de vele prikkels en raakte ook sneller vermoeid dan anders. Een collega op het werk merkte dit, ze zei letterlijk; ‘de glans is uit je ogen’. Dat klopte, ik raapte mezelf gewoon elke keer weer bij elkaar alsof ik niet zo moest zeuren. Er is toch niks mis met me? Ik ben gezond…

Toch heb ik tien stappen terug gedaan, de agenda zo leeg mogelijk gehouden en zorgen dat de dingen die ik wel deed ook wel met energie aan kon en met plezier beleefde. Doen wat voor mij en mijn gezin goed was, dat wat belangrijk was voorop zetten. Ik kreeg er nog een kinkhoest bij, in heftige vorm, bah. Ook dit zorgde ervoor dat ik kalm aan deed, nachten niet slapen en stikken in je hoest drie weken lang met een nasleep, want deze leuke bacterie blijft 100 dagen je beste vriend. Ik kan er nu wel om lachen hoor. Het moest gewoon allemaal tegelijk komen. Dubbel en dwars duidelijke signalen.

Een bezoek aan de homeopaat en onderzoek door elektrische acupunctuur heeft me veel goeds gebracht. Dat wat de huisarts niet kon vinden, vond deze man wel. Tekorten aan magnesium, zink, vitamine B en enzymen. Maar ook had ik hogere ontstekingswaarden in mijn lever waar ik nu kurkuma voor neem. Eindelijk na maanden klom ik weer op en kwam mijn energie terug. Als ik nu gesport heb dan heb ik nog energie over. Wanneer ik op een feestje ben kan ik weer de avond lang dansen zonder de volgende dag alleen maar een moe lijf te voelen, doen de vele prikkels me niet zo veel meer en kan ik weer actiever en met verschillende activiteiten doen de dag doorkomen. 

Kracht

Ik ben er dus weer! Ik herken mezelf weer! Ik ben weer happy en energiek!
Ontzettend blij ben ik met alternatieve geneeswijzen. Het heeft mij gebracht wat ik nodig had ook al zei de wetenschap dat er niks met mij aan de hand was. Ik geloof ook zeker in mentale gezondheid maar we leven nu eenmaal in een wereld waar we allemaal ”sterk” moeten zijn, waar we vooral graag naar buiten toe laten zien hoe goed we het hebben, hoe gelukkig we zijn, wat een mooi leven we hebben. Nou soms is het leven gewoon even k*t. Soms gaat er iemand dood, soms wordt iemand heel erg ziek en moet vechten voor zijn leven, soms heb je van de liefdesverdriet een gebroken hart, soms breek je iets en kun je wekenlang niks. Hoe knap is het dan dat we blijven lachen, lichtpuntjes blijven zien, door blijven gaan en niet opgeven. Dat is kracht lieve mensen, de wil om er gewoon te zijn. En als je er bent zoals jij die dit nu leest, dan is het enige wat je nodig hebt liefde, mensen die er voor je zijn, die je begrijpen, een luisterend oor bieden en je opvrolijken. Bij deze mensen mag je zijn wie je bent. Ook dat hoort bij het leven ups and down. Ik heb mijn down periode gehad daar heb ik veel van geleerd dat heeft mij weer een hoop gegeven. En ook daar ben ik dankbaar voor. Tijd dus voor 2019, ik hoop dat het voor jou een mooi jaar wordt ik ga er in ieder geval weer knallend aan beginnen 😉

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *