In alle eerlijkheid…

Eerlijkheid duurt het langst

Dus vertel ik jullie dat ik mezelf vorig weekend behoorlijk heb laten gaan.
Hoe dat kwam? Spontaan naar Italië voor iets dat echt geregeld moest worden, maar vervolgens er een fijn tripje van maken dat ik me heb laten gaan met eten, wijntjes en Spritz. En dat heb ik gemerkt toen ik weer thuis kwam. Nu eerst maar eens even vertellen wat ik allemaal gegeten heb.

Ontbijt

Ontbijten in Italië gaat helemaal anders dan hoe ik of jij wellicht thuis ontbijt. Ik noem het een ‘suikerbom-ontbijt’.
In het hotel stonden er witte broodjes, croissants, chocopasta, kant en klare yoghurtjes en verder cake & gebak klaar, elke dag weer. Op wat vers fruit na, geen van de dingen die ik thuis eet. Het was dus vrij moeilijk hier strak keuzes in te maken, want op een kant en klaar yoghurtje (ook niet de beste kwaliteit en vol suiker) kan ik niet de hele ochtend leven. Dus nam ik waar ik zin in had.

Lunch

We waren in een stadje aan het strand en met het wisselende weer van zonnig en bewolkt en af en toe wat regen, was het toch fijn om daar te zijn. Dus lunchen deden we bij gezellige strandtenten. Zwaar lunchen deed ik niet, ik at vooral vis zoals mosselen. Of ik deelde een pizza met manlief en dat zijn flinterdunne niet machtige pizza’s dus prima. Maar wel overal wat witbrood of piadina erbij. En niet te vergeten een fris wit wijntje, dat is niet nodig natuurlijk, maar wel heel fijn 🙂 Te lekker allemaal dus! Alleen niet wat mijn lijf gewend is.

spritz en happen

Diner

Tja wat kan ik daar meer over zeggen dan pasta, pasta en nog eens pasta. Of het nu besteld was als een primi (voorgerecht) of juist als secondi (hoofdgerecht) maar bij elke maaltijd zat er wel wat pasta bij. Oef, en dan die ene avond dat we bij een café gingen borrelen, lees aan de Spritz en we bij elke bestelling  enorme planken met happen kregen!We kenden dit adresje natuurlijk al. Toen hebben we niet ook nog eens ergens avond gegeten, dit was ruim voldoende, maar ook alles bij elkaar opgeteld niet wat ik normaal gesproken doe qua eten.

Eenmaal thuis

Ik wist gewoon dat ik echt wel wat kilo’s erbij op kon tellen, dat ik minimaal 2 kilo was aangekomen in 4 dagen tijd. En ja hoor de weegschaal gaf dit ook keurig aan. Shit! Overigens heb ik wel ook bewogen, ik heb veel gefietst, gelopen en zelfs nog een uurtje beach tennis gedaan. Maar toch was dit weeg-moment waarop de knop bij mij om ging en ik weer besefte waar ik altijd zo onbewust mee bezig wilde zijn; goed voor mezelf zorgen. Ook dit had ik even nodig, even loslaten en genieten om vervolgens nu weer strakker op mijn voeding te kunnen letten. Zo ben ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt dat mijn lichaam gewoon niet hetzelfde werkt als bij anderen. Dat mijn lijf al die koolhydraten echt niet nodig heeft, dat ik me er juist minder energiek door voel en dat ik gezond eten ook helemaal geen ”straf” vind. Dus is de 30 dagen met Gezonde Dutchies weer een mooi moment om samen met jou aan de slag te gaan. Bewust bezig zijn met eten, lekker en gezond eten! Bewust blijven bewegen en sporten. Bewust goed voor jezelf zorgen, om het straks weer onbewust te kunnen doen, want het is normaal!

Ik houd je op de hoogte van mijn voortgang op social media en hoop dat je met mij mee doet #30dagenmetgezondedutchies.
Liefs,

Denise

Rate this post


4 thoughts on “In alle eerlijkheid…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *