Healthy Lifestyle & Social Media

Healthy Lifestyle & Social Mediablog denise healthy lifestyle

#fitmom, #fitgirl, #gymqueen? Een paar # die ik op socialmedia tegenkom en zelf ook wel eens gebruik, op die laatste na. Dat lees je later. Het zijn mooie benamingen voor vele vrouwen die op dit moment bezig zijn met een healthy lifestyle. Ik vind het kreten die een richting uitwijzen, maar die lang niet alles zeggen. Op Instagram kun je je lol op als je deze # invoert en ik ben er zowel privé als met Gezonde Dutchies ook onderdeel en deelgenoot van.

Eerlijk is eerlijk zo een healthy lifestyle volgen is hip op dit moment. En je kunt een hoop inspiratie op doen met betrekking tot voeding en sport. Maakt ook dat je door zoveel aanbod en inspiratie niet meer weet waar je moet beginnen en waar je goed aan doet. Vraag je dan goed af wat past bij mij en wat wil ik bereiken.

De harde kant van Instagram is de mooie ideale plaatjes die je alleen maar onzekerder kunnen maken. Want hoewel ik happyhealthy_denise heet op Instagram en ik aardig content ben met mezelf, heb ook ik nog wel eens het idee dat ik nog niet “perfect” ben. Toch wil ik jou en ook mezelf met deze blog weer eens benadrukken dat perfectie niet bestaat! En geloof me je kan het niet vaak genoeg horen. Die plaatjes op social media zijn vaker naar een mooier beeld bewerkt dan de werkelijkheid is. Als je mij persoonlijk en Gezonde Dutchies volgt dan kun je me op mijn woord geloven dat de plaatjes die je ziet hooguit bewerkt zijn met een filter. We doen niet aan retoucheren! We willen echt zijn.

Terug naar die # en de vertaling naar mezelf. Redelijkerwijs ben ik een fitmom, want ja ik ben moeder, dus die heb ik vast in de pocket. Verder doe ik aan sport en vind bewegen belangrijk, met daarbij een gezond voedingspatroon. Fitgirl, haha nou met mijn 33 jaar ben ik geen meisje meer, maar er leeft nog altijd een meisje in mij die ik hopelijk nooit kwijt raak. Gelukkig als je vrouw bent, mag je je ook nog scharen onder GIRL en laat ik @Fitgirls op Instagram nu wel inspirerend vinden. Deze dames hebben ook gewoon de struggles zoals we als vrouw zijn en het leven, zij zijn daar eerlijk en open over. Ik ook, dus ook deze is dan aardig passend toch? Gymqueen, uhm nou nee, niet mijn straatje. Ik heb onwijs veel respect voor de dames die pittige prestaties leveren in de gym. Gelukkig weet ik inmiddels dat ik niet happy word in de gym, wat me terug brengt naar de vraag die jezelf moet stellen; wat past bij mij? De gym past niet bij mij, duidelijk.

De healthy lifestyle is nu eenmaal trending. Wat versta ik onder een healthy lifestyle? Goed voor jezelf zorgen! Tijd voor jezelf (en je gezin) maken! Kiezen voor verantwoorde voeding! Balans! Bewegen! En vooral jouw eigen doelen stellen en niet laten leiden door wat je om je heen ziet of hoort. Gelukkig zijn met jezelf en genieten van het leven. De wereld is juist zo mooi door de diversiteit in mens, cultuur, landen, talen en smaak! En laat die laatste nou zijn waarom perfectie niet bestaat!
Smaken verschillen 😉

Ciao lieverds vanuit Italië!

Denise

Rate this post


2 thoughts on “Healthy Lifestyle & Social Media”

  • Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically
    tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this
    for quite some time and was hoping maybe you would
    have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything.
    I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *