Groene Gazpacho
4 december 2019
: 15 min
: 10 min
: 25 min
Ingrediënten
- zalmfilet, 4 reepjes van ieder 75 - 100 gram
- 1 groene paprika
- 6 salade-uitjes
- 2 komkommers
- 2 eetrijpe avocado
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- verse dille
- pijnboompitten voor garnering
Instructies
- Stap 1 Snijd alle groenten (behalve de dille) in grove stukken en bak dit kort even in een pan aan in een scheutje olijfolie.
- Stap 2 Voeg hier ook vast een grof gesneden teen knoflook aan toe.
- Stap 3 Laat dit 5 minuten opstaan.
- Stap 4 Neem een blender of staafmixer en pureer het geheel glad tot een soep.
- Stap 5 Neem de (vis)pan en verhit deze op het fornuis rooster nu even kort de pijnboompitten.
- Stap 6 Bruin geroosterd kleurtje? Haal ze eruit en zet ze even weg.
- Stap 7 Doe nu olie in de (vis)pan en bak hier kort om en om de mootjes zalm.
- Stap 8 Let op niet te doorbakken!
- Stap 9 Neem een ruim diep bord en schenk er een klein laagje soep in.
- Stap 10 Vervolgens leg je de moot zalm er in. Je moet de zalm nog goed kunnen zien.
- Stap 11 Garneer met de pijnboompitten en dille. Nog vrolijker of mooier maak je het met eetbare bloemen.
- Stap 12 Je hebt waarschijnlijk nog soep over? Lekker voor de lunch de volgende dag met wat geroosterd brood en diverse vis zoals makreel, paling, hollandse garnalen.
2 thoughts on “Groene Gazpacho”