Groene Gazpacho

Groene Gazpacho

4 december 2019
: 15 min
: 10 min
: 25 min

Door:

Ingrediënten
  • zalmfilet, 4 reepjes van ieder 75 - 100 gram
  • 1 groene paprika
  • 6 salade-uitjes
  • 2 komkommers
  • 2 eetrijpe avocado
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • verse dille
  • pijnboompitten voor garnering
Instructies
  • Stap 1 Snijd alle groenten (behalve de dille) in grove stukken en bak dit kort even in een pan aan in een scheutje olijfolie.
  • Stap 2 Voeg hier ook vast een grof gesneden teen knoflook aan toe.
  • Stap 3 Laat dit 5 minuten opstaan.
  • Stap 4 Neem een blender of staafmixer en pureer het geheel glad tot een soep.
  • Stap 5 Neem de (vis)pan en verhit deze op het fornuis rooster nu even kort de pijnboompitten.
  • Stap 6 Bruin geroosterd kleurtje? Haal ze eruit en zet ze even weg.
  • Stap 7 Doe nu olie in de (vis)pan en bak hier kort om en om de mootjes zalm.
  • Stap 8 Let op niet te doorbakken!
  • Stap 9 Neem een ruim diep bord en schenk er een klein laagje soep in.
  • Stap 10 Vervolgens leg je de moot zalm er in. Je moet de zalm nog goed kunnen zien.
  • Stap 11 Garneer met de pijnboompitten en dille. Nog vrolijker of mooier maak je het met eetbare bloemen.
  • Stap 12 Je hebt waarschijnlijk nog soep over? Lekker voor de lunch de volgende dag met wat geroosterd brood en diverse vis zoals makreel, paling, hollandse garnalen.
Rate this post


2 thoughts on “Groene Gazpacho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Groene Gazpacho

[amd-zlrecipe-recipe:95]