Gekarameliseerde peer met ham
4 december 2019
Dit gerecht kun je uiteraard ook vegetarisch maken; Verwarm de peren op dezelfde manier, vul de peren met Mister Kitchen's V-Spread kikkererwten citroen en garneer deze met zoute noten.
Ingrediënten
- 2 grote rijpe handperen
- 1 el honing
- Klein beetje roomboter om in te bakken
- 1 pakje parmaham (minimaal 4 plakjes)
- 200 gr kaas (kees kaas of ander soort naar wens)
- Balsamico siroop (kun je dit niet krijgen dan honing)
Instructies
- Stap 1 Schil de twee peren en snijd deze in de lengte door de midden.
- Stap 2 Hol de peren wat uit, klokhuis en wat vruchtvlees met een klein lepeltje eruit halen.
- Stap 3 Verwarm in een pan een klontje roomboter en een eetlepel honing, zorg dat het vuur niet te hoog staat.
- Stap 4 Bak nu de peren in de warme boter, keer ze voorzichtig om en wacht tot ze mooi glazig zijn.
- Stap 5 Smelt ondertussen in een steelpannetje de kaas, let op laag vuur en goed blijven roeren.
- Stap 6 TIP: Bakt de kaas aan dan kun je er een scheutje wijn of melk bij doen. Goed blijven roeren tot de kaas mooi gesmolten is.
- Stap 7 Haal nu de peren uit de pan en serveer deze op een klein bordje.
- Stap 8 Vul de warme peren met warme kaas en druk in de kaas meteen een plakje parmaham (beetje sierlijk omhoog er in steken).
- Stap 9 Als laatste garneer je het geheel met wat streepjes balsamico siroop dressing erover.
- Stap 10 Klaar in 5 minuten en lauwwarm op tafel het lekkerst!