Gekarameliseerde peer met ham

Gekarameliseerde peer met ham

4 december 2019

Dit gerecht kun je uiteraard ook vegetarisch maken; Verwarm de peren op dezelfde manier, vul de peren met Mister Kitchen's V-Spread kikkererwten citroen en garneer deze met zoute noten.

Door:

Ingrediënten
  • 2 grote rijpe handperen
  • 1 el honing
  • Klein beetje roomboter om in te bakken
  • 1 pakje parmaham (minimaal 4 plakjes)
  • 200 gr kaas (kees kaas of ander soort naar wens)
  • Balsamico siroop (kun je dit niet krijgen dan honing)
Instructies
  • Stap 1 Schil de twee peren en snijd deze in de lengte door de midden.
  • Stap 2 Hol de peren wat uit, klokhuis en wat vruchtvlees met een klein lepeltje eruit halen.
  • Stap 3 Verwarm in een pan een klontje roomboter en een eetlepel honing, zorg dat het vuur niet te hoog staat.
  • Stap 4 Bak nu de peren in de warme boter, keer ze voorzichtig om en wacht tot ze mooi glazig zijn.
  • Stap 5 Smelt ondertussen in een steelpannetje de kaas, let op laag vuur en goed blijven roeren.
  • Stap 6 TIP: Bakt de kaas aan dan kun je er een scheutje wijn of melk bij doen. Goed blijven roeren tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Stap 7 Haal nu de peren uit de pan en serveer deze op een klein bordje.
  • Stap 8 Vul de warme peren met warme kaas en druk in de kaas meteen een plakje parmaham (beetje sierlijk omhoog er in steken).
  • Stap 9 Als laatste garneer je het geheel met wat streepjes balsamico siroop dressing erover.
  • Stap 10 Klaar in 5 minuten en lauwwarm op tafel het lekkerst!

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *