Geluk(t)!

Van de week had ik het met collega’s op het werk over het thema werkgeluk en vorige week tijdens een heerlijk etentje aan het water met mijn man kwam het thema geluk ook al aan bod. Hij zong toen, en ja hij kan gelukkig goed zingen :-), even zachtjes een stukje uit De Wens van Marco Borsato:

Wanneer is een mens tevreden
Merkt hij voor een keer als hij kijkt
Over de schutting van de buren
Dat ‘t het gras net iets groener lijkt
Zeg me waar moeten we zoeken
En wat is nou die wens
Waarna we niet meer verder hoeven
Waar en wanneer ligt die grens
En waarom wil ik alsmaar verder
Als ik ergens ben
Wat maakt het onbekende beter
Dan al hetgene dat ik ken
En waarom ben ik nooit compleet gelukkig
Met wat er hoort bij mij
Waarom moet er toch steeds weer iets bij
Waarom nooit eens een keer
Ietsje minder dan meer
Wanneer laat dat verlangen mij vrij

Werkgeluk
Op het werk vertaal ik dit naar de huidige arbeidsmarkt waardoor mensen onrustiger worden, gaan nadenken of ze wel op hun plek zitten, anders willen, meer salaris eisen of betere arbeidsvoorwaarden. Terwijl wij vanuit p&o steeds harder werken aan het boeien en binden van de medewerkers om ze tevreden te houden, de kwaliteit van het werk hoog en ze betrokken te laten voelen bij de organisatie. Dat is de andere kant van een beweging in een krappe arbeidsmarkt, maar wordt men om de juiste redenen dan zo onrustig en is meer salaris wel bevredigend?

Groen gras
Thuis en dus in privé setting kwam ook een besef momentje. En dat is goed, wel vaker evalueren wij even hoe het er voor staat. Financieel, met de kid(s), met jezelf maar ook elkaar. Zit je nog op dezelfde golflengte samen en stippel je de toekomst samen uit? Het laat je beseffen dat het gras elders echt niet groener is maar je het gras thuis zo groen als mogelijk moet krijgen.

Dat is hard werken, je moet over dingen na blijven denken, elke keer weer keuzes maken tussen zekerheid en impulsiviteit, wat kan wel en niet? Wat moet nu en wat kan wachten?
Wat wil ik en wat betekent dit voor de ander?
Gelukkig hebben we onze hersenen zo geprogrammeerd dat we niet hoeven na te denken met welk been we uit bed stappen elke ochtend of hoe we koffie zetten, zelfs als we honger hebben geeft ons lichaam een seintje. Dat gaat vanzelf, dat heb je immers al geleerd. Maar leren over het leven dat doen we nog elke dag.

Dromen
Ik kan stellen dat het gelukt is om gelukkig en tevreden te zijn. Dromen van meer en anders is niet slecht, het helpt je doelen bereiken, zolang je het maar niet spiegelt of ophangt aan een ander. Niet een ander zijn voorbeeld volgen, maar jouw eigen koers varen. Dan pas zul je echt gelukkig zijn! 
Heb jij nog tips voor een gelukkig leven? Wat heb jij bijvoorbeeld veranderd in jouw leven om nu gelukkig en tevreden te kunnen zijn?
Wij leren graag van jou!

Liefs, 
Denise

Rate this post


3 thoughts on “Geluk(t)!

  • Just desire to say your article is as surprising.
    The clarity on your submit is simply great and that i can think
    you’re knowledgeable in this subject. Well together with your permission let me to take hold of your RSS feed to stay updated with approaching post.

    Thanks 1,000,000 and please keep up the enjoyable work.

  • Pingback: backlink checker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *