De zomer door sporten!

Dus niet afhaken nu hè….

De zomervakantie is aangebroken, tijd om te relaxen. De kids hoeven niet meer elke ochtend vroeg op en de avonden worden gezellig lang. De afgelopen maanden hebben we de focus op onze voeding, mind en sport gelegd. Even weer in het ritme komen en de juiste balans vinden. Het was niet altijd makkelijk want in juni hebben we veel etentjes en bbq’s gehad, inclusief de nodige wijntjes. De ene dag was het de kunst van het loslaten, de volgende dag de kunst van het weer goed oppakken!

Nu is het vakantie en we daar aan toe. Onze drukke banen, ons kindje Gezonde Dutchies en ons privé leven vraagt de nodige energie. Tijd om op te laden en bij te tanken! Het gevaar is nu dat je van een gebalanceerd leven naar een lui lekker leven gaat en dat geeft alles behalve energie. Bijtanken en rust pakken is zo af en toe een must, maar met de juiste voeding en beweging blijf je veel energieker. 

Zorg daarom dat je ook even je sportkleding in pakt voor de vakantie, je hoeft geen grote workout te doen, maar door te bewegen houd je jezelf gezond en je lichaam sterk, het geeft natuurlijk ook voldoening. Bovendien zorgt het er voor dat je gelukshormoon vrij komt en dus nog meer van de vakantie kan genieten. Let er wel op dat je je kleding aan past op het land waar je naar toe gaat, denk daarbij aan temperatuur, maar ook aan de cultuur.
Je wilt natuurlijk mooi voor de dag komen, maar het moet ook lekker zitten. In sportkleding zit enorm veel verschil, er is niks erger dan een doorschijnende zwarte broek omdat de stof te dun is. Kies daarom voor kleding in de juiste maat, van het juiste materiaal. Zorg er ook voor dat je niet te kleine kleding aan trekt, want tijdens het sporten en in de warmte kun je wat vocht vast houden. Te krappe kleding zorgt voor striemen, niet fijn als je daarna weer op het strand wil pronken. Wij mochten onlangs kennis maken met de kleding van fitnesskledingshop de kleding is te verkrijgen van s tot xl, van strak model tot modellen voor curves. Wil je nou lekker comfortabele sportkleding aan, bezoek dan eens hun website. Je shopt nu dames fitness kleding met korting wanneer je de code gezondedutchies10 gebruikt!

Hieronder vijf workout tips voor tijdens je vakantie:
* Houdt rekening met de temperatuur, sport in warme landen vroeg in de ochtend of later in de avond!
* Drink tijdens en na de workout, goed hydrateren. We willen niet dat je flauwvalt natuurlijk.
* Kijk of je een sportieve activiteit in de omgeving kan doen zoals, een kano huren, wandeltocht met gids, suppen, snorkelen of een fietstocht. Zo ben je toch aan het bewegen en het is nog leuk ook.
* Maak lange (strand) wandelingen. Zo even een half uur tot uur stevig wandelen is ook heel effectief.
* Probeer elke dag in ieder geval een half uur goed actief te bewegen en sport net als thuis 2 -3 keer per week met een pittige workout of hardlopen.

Het is natuurlijk wel vakantie dus het belangrijkste is dat je geniet en juist ook zorgt voor ontspanning en dat bewust doet. Sporten is heel erg lekker en het houd je fit zodat je na de vakantie geen terugval hebt van je conditie en fitheid! Koop ter motivatie voor sporten tijdens je vakantie nog even een nieuw setje bij de fitnesskledingshop om mee te nemen en te shinen tijdens je workout 🙂

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *